162 gündür direnen Flormar işçileri: Tüm işçilere ve kadınlara cesaret vermek istiyoruz
Petrol-İş’te örgütlendikleri için işten atılan Flormar işçileri, kışın baş göstermesi ve havanın soğumasına rağmen, fabrika önünde direnişe devam ediyor.

Flormar işçileri 162 gündür fabrika önünde direnişe devam ediyor. Flormar işçileriyle direniş sürecini ve bugün saat 19.00’da Gebze Çırağan Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek dayanışma gecesini konuştuk.

Bir araya gelmenin önemine vurgu yapan Merve Atmaca, dayanışmanın kendilerine güç verdiğini ifade etti. Atmaca, “Destekler büyüyor, destekler arttıkça bizim de umudumuz artıyor” dedi. Direniş alanında dayanışma gecesi için el işi takı yaptıklarını belirten Atmaca, “Gelen, gelemeyenden desteklerini bekliyoruz, biz bu dayanışma gecesini bize moral ve maddi destek olsun diye düzenledik. Hiçbir şey yapamayan çevresine duyurursa bile bizim için yeterli olur” diye konuştu.

9 senedir Flormar’da çalıştıktan sonra sendikalaştığı için işten atılan Zeki Doğan ise yaşanan süreçte hak mücadelesi vermenin gerekliliğini öğrendiklerini belirtti. Daha önce ‘Niye direniyorlar gidip başka iş bulsunlar’ diye düşüneceklerini söyleyen Doğan, “Ama öğrendik ki direniş bir okul, biz bu okulda neden mücadele etmemiz gerektiğini yaşayarak öğrendik” dedi.

‘BİRLEŞEREK KAZANACAĞIZ’

Pınar Koca ise 8 yıllık Flormar işçisiydi. Umutlarını kaybetmediklerini dile getiren Koca, “Kış mevsimi de olsa hakkımızı savunmaya sonuna kadar devam edeceğiz. Tabii dayanışma sayesinde, bize destek veren işçiler sayesinde hâlâ umudumuz var” dedi. Koca, “İşçi sınıfının yanında olan ya da bizim gibi sendikaya üye olmak isteyen işçilerin de bu geceye gelmesini istiyoruz; çünkü biz birleşerek kazanacağız” ifadelerini kullandı.

11 sene Flormar’a çalışmaya nasıl geldiyse 162 gündür direniş alanına o şekilde geldiğini belirten Ayşe Öztürk ise “Uzamış olması moralimizi bozmuyor, tam tersine 162 gündür hiç değişmeyen seksen kişi ile burada olmak, onurumuzun ve emeğimizin mücadelesini vermek bize güç veriyor” dedi. Sömürülen kadınlara ve işçilere moral vermek istediklerini belirten Öztürk, “Kadınların omuzladığı bir direniş olarak mücadele tarihine geçen bu direnişle, ağır koşullarda çalışan ve sömürülen tüm işçilere ve kadınlara cesaret vermek istiyoruz. Bu direnişle bakın kadınlar neler yapabiliyor, işçiler emek, onur ve ezilmişliğin mücadelesini nasıl veriyor diyebilmek, neler yapabildiğimizi göstermek derdindeyiz” diye konuştu. Dayanışma gecesi için ise “Bizi bir de bizden dinleyin istiyoruz. Fabrikalara, kurumlara gidiyoruz, biletler bastırdık, kermes yapmayı düşünüyoruz. İnsanlar bu dayanışma için kendi çeyizlerini bozdular” dedi.

İlgili haberler
Flormar direnişi dikenli tellere rağmen sürüyor

Flormar işçilerinin direnişi devam ediyor. Son olarak direnişteki işçilerle fabrikada çalışmaya deva...

FLORMAR İŞÇİSİ SELDA KUŞÇU: İşçiden yana olmayana...

AKP üyesi Flormar işçisi: Onlar işverene bu kadar destek çıkmasalardı patronlar işçiyi bu kadar ezem...

GÜNÜN ÇİZİMİ: #FlormarDeğilDirenişGüzelleştirir

Çizer Aslı Alpar'dan #FlormarDeğilDirenişGüzelleştirir çizimi... Sizce de çok güzel değil mi?

Flormar işçilerinden mesaj: Esas tahta kuruları pa...

İnatçı bir beyaz boyayla kapının üstüne, “Direniş 134. gününde” yazısı direniş yerine geldiğimizin i...

GÜNÜN ÇAĞRISI: Flormar işçileri boykota da direniş...

5 ayı aşkın bir süredir direnişte olan Flormar işçileri boykota da direnişe de mücadeleye de devam d...

GÜNÜN DAYANIŞMASI: Flormar işçisi kadınlar dayanış...

Direnişlerinin 157. gününe giren Flormar işçisi kadınlar dayanışma için tığ ile anahtarlıklar ve küç...