sosyal medya
İnternet kullanımı her sınıftan, her sosyal çevreden kadının hayatında önemli bir yer tutuyor. Özellikle sosyal medya kullanımının yoğunluğu, kadınların hayatlarında büyük değişimlere sebep olabiliyor
Büşra isimli bir hemşire sosyal medyada Ankara B. Bld. Bşk. Mansur Yavaş’tan aşure istedi. Kaan Altınok isimli kullanıcı ise sosyal medyada yaptığı yorumda cinsel saldırı tehdidinde bulundu.
Kadınlar birbirlerini desteklemek, artan şiddete, kadın cinayetlerine ve İstanbul Sözleşmesine dönük saldırılara karşı tepki göstermek için siyah beyaz fotoğraflarla ‘meydan okuyor.’
İrem Derici kendisini taciz eden kişiyle röportaj yapan Kanal D'ye tepki gösterdi: ‘Başıma bir şey gelirse sorumlusu buna çanak tutanlardır.’
Konserinde ‘Kimseye ihtiyacınız yok kızlar’ diyen Melek Mosso sosyal medyada linç edildi.
Kamusal alanda yaşanan taciz olaylarının anında bildirilebildiği bir mobil uygulama olan NINA kadınları güçlendirmeyi amaçlıyor.
İnsan her yaşta, kendisine özen gösterebilir. Ancak nedense, çoğu zaman belirli yaşın üzerindeki insanlara zevkleri yokmuş gibi davranırız. Moon Lin buna izin vermiyor.
Twitter'da Taciz Veri Bankası adlı hesap, sosyal medya tacizcilerini ifşa yöntemiyle caydırmayı amaçlıyor. Kurucusu bunun “sosyal medyada tacize uğrayan tüm kadınların ortak hesabı” olduğunu söylüyor.
Sosyal medyanın etkilerine bir bakalım mı? Instagram’ın genç kadınlar arasında kendilerini “gerçekçi olmayan, düzenlenmiş, filtrelenmiş kopyaları ile karşılaştırma” eğilimi olduğu belirtiliyor.
Çeşitli paylaşım siteleri ve forumlar var, kadınlar için. Kadın kadına konuşuluyor. Kimse kimseyi tanımadan anlatıyor içindekileri, dertlerini, deneyimlerini. Bu siteler milyonlarca ziyaretçi alıyor.
Teknolojik araçlar kadını küçük düşürmek, cezalandırmak, denetlemek için kullanılıyorsa bu dijital şiddettir. Son yıllarda sosyal medya ile yaygınlaşan dijital şiddet biçimlerine bir göz atalım...
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.