Adı ‘İşçilerin kırık hayalleri ve sömürdüğümüz haklar fonu’ olsun!
İlla yapacağız diyorlarsa bu fonun ismini ‘İşçilerin kırık hayalleri ve sömürdüğümüz haklar fonu’ olarak değiştirsinler de amacına tam anlamıyla uygun olsun.

Kıdem tazminatının fona devredilmesine ilişkin hükümetin sürdürdüğü çalışmalar devam ederken işçi kadınlarla yaşadıkları sömürü ve kıdem tazminatı üzerine sohbet ettik. Hayallerinin ellerinden alındığını söyleyen işçiler, kıdem tazminatı mücadelesi vermeye kararlı.

Yaklaşık 12 yıldır aynı firmada çalıştığını söyleyen bir işçi kadının kıdem tazminatı gasbına ilişkin söyledikleri önemli, “Bugüne kadar iş yerinde yaşadığım tüm olumsuzluklara işsiz kalma kaygısı ve tazminatımı alamama endişesiyle boyun eğmek zorunda kaldım. ‘Senin bu kadar yıl içinde yaşadığın hiçbir şeyin önemi yok. Biz karar verdik senin tazminatını alıyoruz’ diyorlar şimdi Bunu kabul etmiyorum. Bu kez boyun eğmeyeceğim...”

Bir başka kadın işçi de bugüne kadarki emeklerinin karşılığı olduğunu söylüyor kıdem tazminatının, “Yediğimiz ekmekten, içtiğimiz suya kadar... Hatta kazandığımız paradan bile vergiler alınıyor.Yetmiyor, ne yapsak ne kadar ödesek bitmiyor. Seçim dönemlerinde vaatlerin ucu bucağı yok; ‘Şöyle yapacağız, böyle olacak.’ Her defasında bu hükümetten yana kullandım oyumu. Her defasında biraz daha pişman oldum. Bitti artık tükendik. Bıraksınlar da kıdem tazminatımız bizde kalsın.”
“Bu emekler üzerine kurulu hayallerimiz var” diyen bir başka kadın işçi de şöyle isyan ediyor: “Hakkım olanı alıp yıllar boyunca işletecekler. İlla yapacağız diyorlarsa bu fonun ismini ‘İşçilerin kırık hayalleri ve sömürdüğümüz haklar fonu’ olarak değiştirsinler de amacına uygun olsun. Bu da son damla oldu ve bir daha bunu yapanlara oy vermeye de hiç niyetim yok.”

İlgili haberler
‘Taşeronu kaldırdık’ deyince televizyonu kaldırıp...

Ayşe ve Emine iki komşular. Biri taşeron işçi diğeri ev kadını. Daha önce ek gelir olsun diye mantı...

Ev işçisi Leyla anlatıyor: Sigorta yok, gelecek yo...

Ev işçisi Leyla: ‘Bazen ev sahipleri çok takıntılı oluyor, kıl görse yeniden temizlik yaptırıyor. Ti...

Ünaldı’da işçi olmak: Küfür, şiddet, taciz, kötü ç...

Ayşe ve Fatma Antep Ünaldı Mahallesi’ndeki konfeksiyon atölyelerinde çalışan, 17 yaşında iki genç iş...