Tacize tepki gösterdikleri için işten atılan 4 ALBA Plastik işçisi: Sesimize ses olun
Fabrikada yaşanan taciz olayına karşı iş bırakan ve tacizci işçiden önce işten atılan 4 ALBA Plastik işçisi açıklama yaparak ‘17 Ağustos’tan beri #AlbadaDirenişVar. Sesimize ses katın’ dedi.

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde bulunan ALBA Plastik’te tacize karşı ses çıkardıkları için işten çıkarılan 4 işçi açıklama yaptı. Semra Demirtaş, Tuba Aladağ, Ender Konar, Hasan Can Bahadır imzasıyla yapılan açıklamada işçiler Alba Plastik’te tacize karşı ses çıkarmak için iş bıraktıklarını ancak tacizci işçiden önce kendilerinin işten atıldığını söyledi. “17 Ağustos gününden beri fabrika önündeyiz. İşçi arkadaşlarımıza, duyarlı kamuoyuna yaşadıklarımızı anlatıyor, böylesi olayların tekrar yaşanmaması için elimizden geleni yapıyoruz” diyen işçiler herkesi dayanışmaya çağırdı. İşçilerin açıklaması şöyle:

Biliyoruz ki, insanca çalışma ve yaşam koşullarını birlik olursak elde edebiliriz. Sizlerden sesimizi duymanızı, sesimize ses olmanızı istiyoruz.
Bizler Gebze-TAYSAD’da bulunan ALBA Plastik’te tacize karşı geldiğimiz için işten çıkartılan 4 işçiyiz.
Tacizci bir işçi ile aynı ortamda çalışmak istemediğimiz için 14 Ağustos günü makinelerimizi bıraktık, meydanda toplandık. Fabrika yetkilileri sorunu çözeceklerini söylediler.
Ancak sorunu çözmek için 17 Ağustos günü ikimizi (Ender, Semra) İnsan Kaynakları’na çağırarak kıdem, ihbar tazminatına ek olarak para teklif ederek sudan gerekçelerle işten çıkartılacağımızı söylediler. Bizler bunu kabul etmedik. Önce yarına kadar düşünün dediler sonra işten attılar.
Tacizciyi ise bizden sonra işten çıkarttılar. Bir fabrika düşünün, taciz yaşanıyor, işçiler tepki gösteriyor. Tacizciden önce tepki gösteren işçiler işten çıkartılıyor.
Bu yaşananları arkadaşlarımıza anlatmak istediğimizde ise bize engel olmaya, fabrika önünde darp etmeye kalktılar. Bize sahip çıkan işçi arkadaşlarımızdan ikisi (Hasan, Tuba) de önce idari izne çıkartıldı, izindeyken Kod49 ile tazminatsız bir şekilde işten atıldı.
17 Ağustos gününden beri fabrika önündeyiz. İşçi arkadaşlarımıza, duyarlı kamuoyuna yaşadıklarımızı anlatıyor, böylesi olayların tekrar yaşanmaması için elimizden geleni yapıyoruz.
Biliyoruz ki, insanca çalışma ve yaşam koşullarını birlik olursak elde edebiliriz. Sizlerden sesimizi duymanızı, sesimize ses olmanızı istiyoruz.
Semra Demirtaş, Tuba Aladağ, Ender Konar, Hasan Can Bahadır

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
ALBA Plastik’de işten atılan kadın: Taciz edildikt...

ALBA Plastik’ta iki işçi işten atıldı. İşçilerin fabrika önünde bekleyişi sürerken işçilerden Semra...

HDP’li Kemalbay Çalışma Bakanı’na ILO 190 sayılı S...

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Çalışma Bakanı’na “Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizin Ortad...

Örgütsüz ve kuralsız çalışma işyerinde taciz ve şi...

KEİG’in düzenlediği ‘İşyerleri kadınlar için ne kadar güvenli’ başlıklı panelde işçi kadınların işye...