Nastya'nın katili müebbet hapis ile yargılanacak
Rus savaş karşıtı aktivist Anastasiia Emelianova'yı öldüren erkeğin, 'Kadına karşı kasten öldürme' suçunu işlediği belirtildi ve sanığın müebbet hapis cezası ile yargılanması talep edildi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, Rusya'dan Türkiye'ye göç etmek zorunda bırakılan feminist ve savaş karşıtı aktivist Anastasia Yemelyanova'nın (Nastya) cinayetiyle ilgili iddianameyi hazırladı. Bianet'ten Evrim Kepenek'in hazırladığı habere göre, iddianamede tutuklu sanık erkek Mohammad N.A.’nın “Kadına karşı kasten öldürme” suçunu işlediği belirtildi ve sanığın müebbet hapis cezası ile yargılanması talep edildi.

ÇELİŞKİLİ İFADE VERDİ

İddianamede, sanık Mohammad N. A.’nın cinayet anına dair detaylı anlatımına da yer verildi. Ayrıca, sanığın polis sorgusunda cinayeti kabul ettiğine dikkat çekilen iddianamede, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki ifadesinde cinayeti kabul etmediği belirtildi. İddianamede şu ifadeler yer aldı:

“Kadına Karşı Kasten Öldürme suçundan kurtulmaya matuf olduğu, bu sebeple şüphelinin savunmalarına itibar edilmediği, polis memurunun tanzim etmiş olduğu ve şüphelinin de imzalamış olduğu tutanak içeriği dikkate alındığında şüphelinin olayı açık bir şekilde ikrar ettiğinin görüldüğü ve bu hususun tutanağı tanzim eden kolluk görevlilerinin alınan tanık beyanları ile de sabit olduğunun anlaşıldığı, bu minvalde şüphelinin olay günü işten geldikten sonra maktulun yapmış olduğu yemeği yemeyeceğini maktule söylemesi üzerine maktul ile aralarında sözlü tartışma çıktığı, bu sözlü tartışmanın akabinde şüphelinin maktulü iteklediği ve maktulun salonda bulunan cam sehpanın üzerine doğru çarparak düştüğü, bu çarpma neticesinde sehpa üzerindeki cam kısmın kırılması neticesinde maktulun sol bacak kısmından yaralandığı akabinde şüphelinin kırılan cam sehpadan eline geçirmiş olduğu ve Adli Emanetin 2023/2568 sırasına kayıtlı olan cam parçası ile maktulun yaralanmış olduğu sol bacağına saplayıp maktulün ölümüne sebebiyet vererek üzerine atılı kadına karşı kasten öldürme suçunu işlediği tüm dosya kapsamından anlaşılmıştır.”

Sanığın verdiği çelişkili beyanlarına dikkat çeken Nastya'nın avukatı Begüm Osma ise şunları söyledi:

“Bu dosya kapsamında önemli olan, sanığın birden fazla verdiği çelişkili ifadeler. Birinde suçu kendi işlemediğini iddia ederken, kolluktaki ifadesinde tam tersini söylüyor. Bu sırada, kendisini çok sayıda polis dinliyor. İfadesinde de detaylıca suçu işlediğini anlatıyor ve defalarca kez Nastya’nın bacağını darp ettiğini söylüyor. Böyle bir ifadesi var. Bu ifadeyi sonradan değiştiriyor.”

Davanın ilk duruşması, Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 Şubat’ta görülecek.

İlgili haberler
Savaş karşıtı aktivist Anastasiia erkek arkadaşı t...

Rus savaş karşıtı aktivisti Anastasiia Emelianova, yaşadığı evde erkek arkadaşı tarafından katledild...

KCDP: 2023 yılında 315 kadın cinayeti, 248 şüpheli...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2023 yılında 315 kadının erkekler tarafından öldürüldüğün...

Sadakat yükümlülüğü kadın cinayetine indirimi sebe...

Hanife Çakıcı’yı katleden Haydar Çakıcı mahkemede aldatıldığını öne sürdü, mahkeme katile ‘hiddet ve...