İskenderun'da ‘çaresizlik’ hakim, seçimlerden beklenti yüksek
Cumhurbaşkanı Erdoğan İskenderun’da temel atma töreni gerçekleştirdi. Sohbet ettiğimiz kadınlar söylemlere oldukça tepkililer. Ama seçimlerden umutlular.

Depremden en çok etkilenen illerden biri Hatay. Pek çok bina içine girilemez durumda, az hasarlı ya da hasarsız olanlara ise girerken kaygı büyük. Şekere Mahallesinde evleri ağır hasarlı bir ailenin yanındayız. Binalarının önündeki boş arsaya kurdukları çadırların yanında ediyoruz sohbetimizi. Çok kalabalık bir aile, bir arada yaşıyorlar. Eşyaları yağmalanmasın diye çadırlarını evlerinin önüne kurmuşlar. Üç tane de köpekleri var. Güler, “Onları bırakıp gidemezdik” diyor. Ancak çadırlarını kurdukları boş arsa da satılmış, çıkmaları istenirse ne olacağı meçhul.

Fakülte binaları yıkılan üniversite öğrencisi gençler depremin ardından ailelerinin yanına dönmüş. Ailede bir elektrikçi olması sayesinde çadır alanından online derslere girebiliyorlar. Ancak hepsi değil. İskenderun Teknik Üniversitesinde online dersler “başlamış” olsa bile Elektrik Elektronik Mühendisliğinde aslında yüklenen online ders yok. Bu durum alanlarında uzmanlaşamama kaygısı yaratırken bir yandan da eğitimlerine dair ciddi bir belirsizlik içerisinde bırakıyor.

‘NE GİDECEĞİZ?’
Hülya pazarcı, depremden önce çocuk giysileri satıyordu pazarda. Şimdi ise toptancılarda olmadığı için satış yapamıyor, zaten aracı da enkaz altında kalmış.
Eda ve İdil ise depremden bir yıl önce maddi sıkıntılar sebebiyle İskenderun’a dönmüşler. Depreme burada yakalanmışlar. Aileleri iki üniversite öğrencisinin iki farklı şehirde ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıkları için İskenderun’a geçiş yapmışlar. Mimarlık bölümünde okuyan Eda, uygulamalı ders işlenen bir bölümde olduğu için online eğitimin nasıl gerçekleşeceği konusunda tedirgin, “Göreceğiz” diyor.
Bu buluşmayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İskenderun’a afet konutları ve hastaneler için temel atma töreninin gerçekleştiği günün sabahında yaptık. Konu temel atma törenine gelince, “Ne gideceğiz” diyorlar, oldukça tepkililer. Bu seçimlerden umutlular. Gençler, artık bu seçimlerde de tek adam kazanırsa ülkenin iyice yaşanmaz olacağını söylüyorlar.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Antakyalı gönüllü Veteriner Hekim: Hayvanların bak...

Antakyalı gönüllü Veteriner Hekim Hatice Mermer, tek ilgilendiklerinin hayvanların sağlığı olmadığın...

Tren garında süren yaşamlar: ‘Hiçbir yere sığamıyo...

Depremin ardından İskenderun tren garında, trenlerin vagonları depremzedelerin sığınağı olmuş vaziye...

Depremlerde gebe, emziren ve bakım veren kadınları...

Deprem bölgesinde tahmini 24 bin kadının önümüzdeki aylarda doğum yapacağı öngörülürken, deprem bölg...