Cannes’da En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alan Merve Dizdar: Ödülümü mücadeleci kız kardeşlerime adıyorum
Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü alan Merve Dizdar, ödülünü Türkiye’de mücadele eden kadınlara adadı.

76. kez düzenlenen Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü Kuru Otlar Üstüne filmindeki performansıyla Merve Dizdar’a verildi. Dizdar ödülünü Türkiye’de mücadele eden kadınlara adadı.

Cannes Film Festivali bu akşam düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi. Nuri Bilge Ceylan imzalı “Kuru Otlar Üstüne” ile En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alan Merve Dizdar konuşmasında, “Canlandırdığım Nuray karakteri, inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemiş bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim ama yaşadığım coğrafyada Nuray’ın ve Nuray’ların duygusunu doğduğum günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor. Bu ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için ve bu ödülü kendisine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerim ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum” dedi.

Fotoğraf: DHA