eğitimde cinsiyetçilik
Niyet açık; kazanılmış hakları gasbetmek ve her türlü şiddete karşı “kutsal aile” söylemiyle kadını mutsuz evliliklerin içine hapsetmek.
MEB, Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’nde değişiklik yaparak ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ni etkinlik alanlarından çıkardı. Eğitim Sen yönetmelik değişikliğine karşı dava açacağını söyledi.
‘Karma eğitim neden önemli, karma eğitim bir tercih meselesi olabilir mi, zorunlu olmaktan çıkarılması ne anlama gelir’ soruları ışığında karma eğitimi 5 başlıkta tartışıyoruz.
İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Çocuk Hakları Komisyonu raporuna göre 16 yılda 440 bin çocuk yaptı. Peki çocuklara bu karanlığı yaşatan sorumlu kim?
Eğitim Sen’in hazırladığı Eğitimde Cinsiyetçilik Raporu’na göre; 2017 yılında kız öğrencilerin yüzde 64’ü imam hatip okullarında eğitim gördü.
Eğitim Sen 2017 yılına ilişkin Eğitimde Cinsiyetçilik Raporunu açıkladı. Kız çocuklarında okullaşma oranının düştüğünü de kapsayan rapor çarpıcı rakamlar içeriyor.
Temel haklar tehdit altında, meclis iyice erkek mekanı haline geldi, o meclisten çıkan yasalardan kadınlara hiç hayır gelmedi, şiddet arttı, istismarı önlemek yerine istismarcılarla işbirliği yapıldı!
Yeni müfredata ilişkin her gün yeni bir skandal bilgi ortaya çıkıyor. ‘Kadınlar kocalarına itaat etsin, bu ibadet sayılır’ diyen ders kitabı Talim Terbiye Kurulu başkanınca bakın nasıl sahiplenildi?
Çocuklarımız yeteneklerini, kendilerini, dünyayı keşfetme bilimsel bilgileri edinme, değişme, değiştirme hakkından yani eğitim hakkından vaz mı geçsin, bu hayallerimizi unutalım mı yani?
Üniversiteye yerleştirme sonuçları açıklandı. Bir üniversiteye yerleşenler mutlu... Bu mutluluğu bozmayı hiç istemiyoruz. Ama paylaşmak istediğimiz deneyimler var!
Adalet verileri, yılda ortalama 8 bin çocuğun cinsel olarak istismar edildiğini ortaya koyuyor. Bu, günde 21 çocuk demek! Artık yeter!
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.