Zeren Ertaş ölümünün birinci yılında anıldı
Zeren Ertaş’ın asansör faciası sonucu ölümünün üzerinden bir yıl geçti. Aydın’da Ertaş’ın arkadaşları ölüm yıldönümünde anma gerçekleştirerek basın açıklaması yaptı.

Bir yıl önce, Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu’nda içinde 16 kişinin bulunduğu asansörün düşmesi sonucu 15 öğrencinin yaralandığı kazada Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti.

Emek ve Demokrasi Platformu ve öğrenciler Zeren Ertaş’ın ölüm yıldönümünde Aydın Kent Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı platform adına Baran Çelik okudu.

Düzenlenen basın açıklamasında öğrenciler Zeren'i ve ihmaller nedeniyle kaybettikleri diğer arkadaşlarını andılar. Bu facianın gerçek sorumlularının gereken cezayı almalarını, asansörlerin en kısa sürede tamir edilmesini, yemeklerin hijyenik ve sağlıklı bir hale getirilmesini, beş altı kişi kalınan koğuş gibi odaların yaşanabilir hale getirilmesi için kişi sayılarının azaltılarak yeni yurtlar yapılmasını, güvenliklerinin giriş çıkış saatine müdahale edilerek değil arkadaşlarını elinden alan ihmallerin kontrol altına alınmasını talep ettiler. Ölmeye değil yaşamaya geldiklerini ve bir arkadaşlarını daha ihmaller yüzünden kaybetmek istemediklerini haykırdılar.

Fotoğraf: Evrensel


İlgili haberler
Yurtta asansör faciasında ölen Zeren Ertaş davasın...

Aydın'da öğrenci Zeren Ertaş'ın ölümüyle sonuçlanan yurt binasındaki asansör faciası ile ilgili dava...

Zeren’in ardından KYK’da koşullar düzelmedi, mücad...

‘Yurtta ölmüyorsak bile yemekhanesinde zehirlendiğimiz için hastaneye kaldırılıyoruz. Veya zehirli b...

Zeren Ertaş'ın ölümü iddianamesinde KYK sorumlular...

KYK yurdunda asansör cinayetinde hayatını kaybeden Zeren Ertaş'la ilgili iddianamede öğrencilerin uy...