Uşak sevgi evlerindeki yöneticileri ve çalışanları hakim karşısına çıktı
Uşak Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdunda 2014 yılı ve öncesinde, yurtta kalan çocuklara yönelik taciz, cinsel istismar ve şiddet mahkemeye taşındı.

Uşak Sevgi Evleri Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdunda 2014 yılı ve öncesinde yaşanan yurt görevlileri tarafından çocuklara yönelik olarak sistematik; taciz, istismar, eziyet iddialarına ilişkin Uşak 5. Asliye Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davanın ilk duruşması görüldü. 28 çocuğun mağdur olarak bulunduğu dosyada 16 yurt yöneticisi ve çalışanı sanık olarak yargılandı.

Yurt yönetim memuru olarak görev yapan sanık V.Ş’nin, o dönemde 17 yaşındaki kız yetiştirme yurdu gözetiminde olan K.K’yi rızası dışında dudağından öptüğü, ellerini tuttuğu, cinsel ilişki teklif ettiği iddia ediliyor. Yine Sanık V.Ş’nin yurt içerisinde teşhircilik yaptığı ve bu duruma yurtta kalan çocuklarla çalışanların şahit olduğu Bakanlık Müfettişi Raporu’nda yer alıyor.

Bunun yanında ikisi engelli olmak üzere yaşları 7 ile 16 arasında değişen çocuklara sistematik şiddet, dayak, hakaret, eziyet iddialarına yönelik olarak da yurt yöneticileri ve diğer çalışanlar hakkında da yargılama yapılıyor.

Davanın 19 Nisan 2018 tarihli duruşmasında 9 çocuk tarafından dayağın yurt bünyesinde normalleştirildiği ve bilhassa yurtta hademe olarak çalışan Sanık S.T’nin çok sayıda çocuğu sürekli dövdüğü, hakaret ettiği, aşağıladığı da doğrulandı.

Uşak Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu davaya mağdurlar yönünden müdahillik talebinde bulundu. Komisyon adına söz alan avukatlar “Olayda işkence ve nitelikli cinsel istismar suçunun oluştuğunu bu sebeple görevli mahkemenin ağir ceza mahkemesi olduğunu ve sanıkların bir kısmının halen kamu görevlisi olması sebebiyle mağdurlara, tanıklara ve toplanacak delillere etki edebilme ihtimali olması sebebiyle tutuklanmalarını” talep etti.

Mağdur çocukların temsilcisi olan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ise duruşmaya katılmadı.

Uşak Barosunun tutuklama talebi reddedilirken, görevsizlik itirazı ise bir sonraki celse değerlendirilecek. Duruşma dinlenmeyen mağdurlar, sanıklar, tanıkların ve duruşmada hazır olmayan Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün dinlenmesi için 26 Eylül 2018 tarihine ertelendi.

İlgili haberler
5 MADDEDE SAYIYORUZ: Çocuk istismarında gerçek önl...

Çocuklara cinsel istismar gündem olduğunda hissettiğimiz duyguların başında öfke ve çaresizlik geliy...

163 Kadın ve LGBTİ örgütünden açıklama: Çocuk isti...

Çocuk istismarına ilişkin hükümetin meclise sunmaya hazırlandığı düzenlemeye 163 kadın örgütü ortak...

Alibeyköy’de ‘Çocuk İstismarına Karşı 6 Adım’

‘Çocuk İstismarını Aklatmayacağız’ kampanyası kapsamında biraraya gelen kadınlar, yapılacak düzenlem...