Uluslararası sendikalar Arzu Çerkezoğlu’ya dayanışma mesajı gönderdi
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu yaptığı bir konuşma nedeniyle yarın hakim karşısına çıkacak. Uluslararası sendikalar yayımladıkları mesajlarla Arzu Çerkezoğlu’ya destek verdi.

Arzu Çerkezoğlu hakkında CHP Sapanca İlçe Örgütünün 5 Haziran 2016 tarihinde, Sapanca’da düzenlediği, “Türkiye nereye gidiyor” konulu panelde yaptığı konuşmanın TCK 216/1. maddesine göre halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçunu oluşturduğu iddiasıyla, bir yıl ile üç yıl arasında hapisle cezalandırılması istemiyle ceza davası açıldı.
Dava yarın 09.45’de Sapanca Adliyesinde görülecek.

DİSK Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “Genel Başkanımızın iktidarı eleştirdiği ve düşüncelerini ifade ettiği için yargılandığı davaya çok sayıda kurum temsilcisinin yanı sıra, ITUC (Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu) ve EPSU (Avrupa Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu) başta olmak üzere uluslararası sendikal hareketten temsilciler de katılacaktır” dendi.

UNI Global, yaptığı açıklamada, demokratik ifade özgürlüğü hakkını savunduğu için 3 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalan Çerkezoğlu’nun yanında olduğunu belirtti.
Açıklama şöyle devam etti: “ 2016’daki başarısız darbe girişiminden sonra Türkiye hükümeti ifade özgürlüğünün üzerinde ‘boğucu bir baskı’ olarak tarif edilen uygulamalara binlerce kişinin gözaltı ve tutukluluğuyla devam ediyor. Mahkemede Çerkezoğlu’nun, işçi haklarını yerine getirmek için, ilgili ILO sözleşmeleri de dahil olmak üzere uluslararası hukuka uygun demokratik ve eşitlikçi bir topluma ihtiyaç duyduğumuza dair ifadesini tekrar etmesi bekleniyor.”

UNI Global Sağlık ve Bakım Sektörü Departman Başkanı Adrian Durtschi ise “UNI’nin 20 milyon üyesi kız kardeşimiz Arzu’ya destek ve dayanışma mesajı gönderiyor. Demokratik ifade özgürlüğünü savunduğu için onu alkışlıyoruz. Arzu, Türkiye'de işçi şampiyonu ve iyi çalışma haklarını güvence altına alma konusunda kararlı” dedi.

İlgili haberler
DİSK’in ilk kadın Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ol...

Arzu Çerkezoğlu, DİSK’in kurulduğu 1967’den bu yana seçilen ilk kadın Genel Başkanı oldu.

DİSK-AR: Kadınlarda işsizlik oranı yüzde 12.4

DİSK-AR, işsizlik oranlarına ilişkin yaptığı açıklamada gerçek işsiz sayısının 5.7 milyon, işsizlik...

DİSK Ankara Kadın Komisyonu: Kadınlar için eşitlik...

DİSK Ankara Kadın Komisyonu, kadın işçilerin 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala eşitlikçi...