Şişli Kent Konseyi Kadın Meclisi 8 Mart açıklaması yaptı: Birbirimiz için mücadeleye
Şişli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi çağrısıyla Pangaltı metroda buluşan kadınlar Kadın Emeği Pazarına yürüdü, 8 Mart açıklaması yaptı.

Açıklamayı Kent Konseyi Kadın Meclisinden Arzu Kesim okudu.

Açıklamadan öne çıkanlar şöyle:

“Biz kadınlar ne erkek şiddetiyle ne de doğa olaylarının siyasi irade eliyle katliama dönüştüğü enkazlarda can vermek istemiyoruz, biz kadınlar yaşamak istiyoruz! Yıkımın ardından bölgedeki kadınlar, yasını tutamadan, acısını yaşayamadan, yaşam mücadelesini her anlamda sırtlanmış durumda. Kadınlara toplumsal olarak yüklenen; barınma, yeme-içme, temizlik, çocukların ve yaşlı veya engelli aile bireylerinin bakımı gibi görevler yine kadınların sırtında. Depremin üzerinden 1 ay geçmesine karşın rağmen hâlâ insani ihtiyaçları olan çadır, gıda, su, hijyen, iç çamaşırı, temizlik malzemelerinin eksikliği devam ediyor, hijyen koşulları sağlanamıyor. Kadınların menstrüasyon dönemlerinde ihtiyaç duydukları pede, tampona ulaşmada dahi hâlâ ciddi sıkıntılar var.

Deprem sonrası kadınlara yüklenen başka bir sorumluluk da çocuklarının güvenliği. Medyadan bölgeye dair tanık olduklarımız, sorumluları, Çocuk Hakları Sözleşmesi ve Çocuk Koruma Kanunu çerçevesinde görevini yapmaya davet etmeye zorluyor, çocukların ve haklarının da takipçisiyiz!

Tüm bu karanlık tabloya rağmen biz kadınlar, etnik, cinsel yönelim ve inanç farklılıklarımıza, çocuklu/çocuksuz, evli /bekâr, ücretli veya ev içinde ücretsiz çalışan gibi farklılıklara aldırmaksızın bir aradayız.

Depremde ilk 3 gün sorumlular ortada yoktu ama ülkenin dört bir yanından örülen müthiş bir dayanışma vardı. Birbirimizin sesini duyduk ve ortaklaştık, isyanımız ve öfkemizde birleştik. Kadın dayanışması tüm bu yıkıntı içinde umut oldu ve olmaya devam etmesi için bir kez daha, tüm kadınları birbirimiz için mücadeleye çağırıyoruz.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Ekmek ve Gül deprem bölgesine 8 Mart mektubuyla se...

‘Bütün bir hayatı yeniden kurmak için; haklarımızdan ve hayatlarımızdan asla vazgeçmemek üzere sefer...

CHP Genel Merkezi önünden | 'Açız aç! Hakkımı hela...

Cavidan neden CHP Genel Merkezi önüne geldiğini anlatıyor.

İl il #8Mart2023

Türkiye’nin dört bir yanında kadınlar sokağa çıkarken, deprem bölgesiyle dayanışma çağrıları da yüks...