Şiddetten korunmak için evinin önüne barikat kurmuştu: Savcı 'silahla tehdit' suçundan beraat istedi
Eyüpsultan'da, uzaklaştırma kararına karşın Ahmet Çelik'in, zincirleme şekilde silahla tehdit, konut dokunulmazlığını ihlal etme, hakaret ve ısrarlı takip suçlarından yargılanmasına bugün devam edildi

İstanbul Eyüpsultan'da, daha önce birlikte yaşadığı ve şiddet uyguladığı için kendisinden ayrılan Dilek Acu'yu, uzaklaştırma kararına karşın Haziran 2023'te evine giderek tehdit eden, elektrik panosunu kıran ve kuzeninin telefonunu çalan Ahmet Çelik'in, zincirleme şekilde silahla tehdit, konut dokunulmazlığını ihlal etme, hakaret ve ısrarlı takip suçlarından yargılanmasına bugün İstanbul 20. Asliye Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Sanık Ahmet Çelik hakkında, Dilek Acu'ya karşı eylemleri nedeniyle İstanbul 59. Asiye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava dosyası, birleştirme talebiyle mahkemeye gönderilmişti.

Bugün yapılan duruşmada, mahkemede dosyalarının birleştirilmelerine karar verdi. Savcılık, "delil yetersizliğini" gerekçe göstererek Ahmet Çelik'in suçların bir kısmından beraatini talep etti. Dilek Acu, kendini korumak için evinin önüne barikat yapmış, "Ben bir ölü adayıyım. Gece evimin etrafını yumrukluyor. Elektrikleri kapatıp suspus oturuyoruz. Polis gelince kaçıyor, ‘Ben yapmadım’ diyor. Kapımda bıçak biliyor, ‘Seni keseceğim’ diyor. Evime girerken saçlarımdan tuttu aşağıya kadar sürükledi. Bıçakla kolumu çizdi” demişti.

TANIK DA SALDIRIYI ANLATTI

Cumhuriyet'ten Fahrettin Öztürk'ün haberine göre sanık Ahmet Çelik'in, Dilek Acu'nun evini basıp elektrik panosunu kırdığı gün orada bulunan kuzeni, tanık olarak verdiği beyanında sanığın olay günü akşam saatlerinde bağırıp küfrederek kapıya dayandığını, kapıyı açmayarak polisi aradıklarını, o sırada sanığın elektrik panosunu kırıp yerinden söktüğünü, güvenlik kameralarını kırdığını, kapı ve pencereleri yumrukladığını, kendisinin ise sanığı sakinleştirmek için dışarı çıktığında sanık Ahmet Çelik'in sopalı saldırısına uğradığını, bu esnada telefonunu düşürdüğünü ve sanığın telefonu çalıp kaçtığını anlattı.

ÜÇ SUÇTAN BERAATI TALEP EDİLDİ

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, sanık Ahmet Çelik'in, 12 Mayıs ile 20 Mayıs tarihlerinde Dilek Acu'yu tehdit ettiğine, 18 Mayıs'ta konut dokunulmazlığını ihlal ettiğine ve 18 Haziran'da ise silahla tehdit ettiğine dair inandırıcı, her türlü şüpheden uzak, kesin ve yeterli delil bulunamadığını belirterek, sanığın bu tarihlerde işlediği iddia olunan bu suçlamalardan ayrı ayrı beraatına karar verilmesini talep etti.

4 SUÇTAN 10 YIL 3 AYA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Mütalaada, hem mahkemenin dosyası hem de birleşen dosya kapsamında sanık Ahmet Çelik'in, farklı tarihlerde Dilek Acu'ya yönelik kasten mala zarar verme, tehdit, hakaret ve ısrarlı takip suçlarından toplamda 1 yıl 8 aydan 10 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

6284'ÜN UYGULANMASINI İSTEDİ

Mütalaanın açıklanmasının ardından söz alan Dilek Acu, "Bütün deliller ortadadır. 6284 sayılı kanunun uygulanmasını talep ederim" dedi. Mahkeme, Acu'nun avukatlarının mütalaaya karşı beyanlarını hazırlamaları için süre vererek, duruşmayı 21 Kasım'a erteledi.

Fotoğraf: DHA