Sakarya Barosunda ‘Erkek Hakları Komisyonu’ kuruldu
Sakarya Barosunda, Baro Başkanı ve diğer 2 üyenin muhalefetine karşı 5 erkek yönetim kurulu üyesinin oylarıyla "Erkek Hakları Komisyonu" kurulması kararı alındı.

Sakarya Barosunun yönetim kurulu toplantısında, “Erkek Hakları Komisyonu” kurulmasına karar verildi.

Söz konusu karar baronun kadın başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız ve iki yönetim kurulu üyesi Av. Talha Toçoğlu ve Av. Kadir Arslan’ın ret oyuna karşı diğer 5 erkek yönetim kurulu üyesinin oylarıyla alındı. Karara şerh düşen avukatlar böylesi bir komisyonun kurulmasının usule aykırı olduğuna ve yönetmeliğe uymadığına dikkat çektiler.

Baro başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, “Sakarya Barosu Başkanlığı'na Erkek Hakları Komisyonu kurulması yönüyle gönderilen talep dilekçesinin içeriğinin somut verilere dayanmayan varsayımsal savları içermesi, sırf erkek olduğu nedeniyle ayrımcılığa uğradığını iddia eden hiç kimsenin Sakarya Barosu'na başvuruda bulunmamış ve bu konuda yakınmamış olması, Baromuz bünyesinde kurulan tüm komisyonların bugüne değin dezavantajlı grupların hak ve menfaatlerini korumak amacıyla kurulduğu ve faaliyet gösterdiği, kaldı ki Baromuz bünyesinde İnsan Hakları Komisyonunun varlığını da devam ettirdiği, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dayanan sistemin ve erkek egemen bakış açısıyla devam edegelen sürecin gerek ülkemizde gerek dünyada etkinliğini sürdüğü, ayrıca anılan başvurunun manipülatif bir amaç taşıdığı düşüncesiyle çoğunluk görüşüne katılmıyorum” diye karara şerh düştü.

Fotoğraf: Sakarya Barosu logosu