Ortaca’da depremzedelere yardım kampanyası
‘El ele her şeyi başarabilir, acıların üstesinden gelebiliriz’ diyerek Muğla’nın Ortaca İlçesinde kadınlar depremzedelerle dayanışmak için kampanya başlattı.

Muğla’nın Ortaca İlçesinde kadınlar depremzedelerle dayanışmak için kampanya başlattı. “El ele her şeyi başarabilir, acıların üstesinden gelebiliriz” diyerek bir araya gelen kadınlar, yardımları bölgeye ulaştırmak için yoğun çaba harcıyor. Kışlık kıyafet, gıda ve hijyen malzemelerinden oluşan yardım kampanyasına destekler artarak devam ederken, toplanma yeri olarak Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Cemevi belirlendi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Ülkü Aydoğan, “İnsanlar soğukta dışarıda donmak üzereler. İnsanın yüreği sızlıyor. Depremzedelerin bir nebze olsun yaralarını sarmak için Pir Sultan Abdal Kültür Derneğinde Ortacalı kadınlar olarak bir araya geldik. Battaniye, şal, atkı, çocuk giysileri, kadın hijyen malzemeleri, bere, kazak gibi acil olan ihtiyaçları karşılamak için birlik olduk. Halkımızdan aldığımız yardım ürünlerini ayıklayarak deprem bölgesine gönderiyoruz” dedi.

‘ÖRGÜTLÜ OLMANIN ÖNEMİNİ DAHA İYİ ANLADIK’

Depremin ilk gününden itibaren dernek merkezini açık tuttuklarını, yardımların gelmeye başladığını söyleyen Aydoğan, “Gelen yardımları çocuk, erkek, kadın ve türünü de belirtip ayıklıyoruz. Islanmamaları için önce naylon poşetlere sonra karton kolilere koyduktan sonra üzerlerini yazarak, doğrudan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Adıyaman, Malatya, Hatay ve diğer illerden arkadaşlarımızla ilişkiye geçiyoruz. İlk iki aracımızı Adıyaman ve Hatay’a gönderdik. Yardımlar hem dernek üyelerimizden hem de derneğimize üye olmayan vatandaşlardan geliyor. Gıda malzemelerini de ayırıp paketledik, yola çıkmaya hazırlar. Bugüne kadar tanımadığımız insanlar depremzedelerle dayanışmak ve yardım yapmak için arıyorlar. Yurtiçi ve yurtdışından maddi yardım yapmak isteyenleri biz bölgeye yönlendiriyoruz” diye konuştu.

Bu zor günlerin elbirliğiyle aşılacağını belirten Aydoğan, “Örgütlü olmanın önemini bu yardımlar sırasında daha iyi anladım. Güven var, doğru adreslere, doğru zamanda ulaşmak örgütlülük sayesinde mümkün oluyor. Yardımları elbirliğiyle göndermek daha kolay” dedi. Aydoğan kadınlara, “Elini ver elini tutayım. El ele bütün zorlukların üstesinden gelebiliriz” diye seslendi.

‘GELECEK DEPREMZEDELERİN BARINMA SORUNLARINA YOĞUNLAŞTIK’

Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Akbal da “İnsanlar dayanışma konusunda duyarlı. Fakat yardımların nereye, nasıl ulaşacağı konusunda endişeli. Yardımları deprem bölgesindeki şubelerimize yönlendiriyoruz” dedi. En önemli sorunun barınma olduğunu hatırlatan Akbal, “Bugünden itibaren deprem bölgesinden gelecek depremzedelerin barınma sorunlarına yoğunlaştık. Gelen depremzedelerin ihtiyaçlarına göre cemevimizi açık tutacağız. Gelenlerin barınma ve beslenme ihtiyaçlarını dayanışma ile çözmeye çalışacağız” diye ekledi.

‘DAYANIŞMAYI DAHA DA GÜÇLENDİRMEK İÇİN BİR ARADAYIZ’

Emek Partisi Ortaca İlçe Başkanı Ekrem Sunar ise, “İşçi ve emekçiler arasındaki yardım kampanyaları ve dayanışma girişimlerinin zayıflatılmasına izin vermeden dayanışmayı daha da güçlendirmek, depremzedelerle ekmeğimizi paylaşmak, acıları paylaşmak için mücadele ediyoruz. İlçe örgütü olarak bir arada olmak, emekçilerin dayanışmasını güçlendirmek için Pir Sultan’ın da içinde yer aldığı ve tüm emek ve demokrasi güçlerinin ortak hareket etmesini önemsiyoruz. El birliği ve dayanışma ile tüm güçlüklerin üstesinden gelebiliriz” diye konuştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Hatay’da geç kalan yardım isyan ettirdi!

Hatay’da incelemeler yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile görüşen bir depremzede yurttaş ‘De...

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Derneği toplanan y...

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Derneği bölgede yaşanan depremin ardından dayanışma amaçlı yardım to...

Esenyalı’dan yardım günlüğü: Mahalleli oy verdikle...

Esenyalı’da yaşlısından gencine, işçisinden çalışmayanına kadınlar, deprem bölgelerindeki insanlarla...