Öğrenciler velilerden habersiz TÜGVA’nın ‘Nebile silsilesi’ne götürülüyor
TÜGVA, İstanbul Eyüpsultan’da okullarda kız öğrencilere yönelik ‘Nebile silsilesi’ adı altında etkinlik düzenliyor. Ders saatleri içinde yapılan etkinlikler için velilerden izin alınmıyor.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İstanbul Eyüpsultan’da, Whatsapp grupları aracılığıyla okullarda ‘Nebile silsilesi’ adı altında bir etkinlik düzenliyor. Her perşembe ders saatleri içerisinde düzenlenen etkinliğe sadece kız öğrenciler çağrılıyor. TÜGVA’nın okullara görevlendirdiği ablalar, gönüllü öğrencilerle iletişim kuruyor, bu öğrenciler de Whatsapp’taki sınıf gruplarında paylaşım yaparak etkinliğe katılım örgütlüyor. Ancak etkinlik için velilerden izin de istenmiyor.

Etkinlik için öğrencilere gönderilen mesajda şu ifadeler yer alıyor: “Sizleri çok yormayacağım inşallah sadece attığımız duyuruları sınıf gruplarınıza atmanız, duyurmanız bizim için yeterli. Yaptığımız faaliyetler ücretsizdir. Gençler için her alanda faaliyet yapmaya çalışarak onlarla tanışıp kaynaşmak gayemiz.”

'YASA VE YÖNETMELİKLERE AYKIRI'

Konuya ilişkin konuşan Eğitim Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Doğuş Ayber TÜGVA ile gerçekleştirilen protokol çerçevesinde gerçekleştirilen etkinliklere tepki gösterdi. Protokolde gönüllü öğrencilerin belirlenmesi görevinin okul/kurumlara yüklendiğine değine Ayber, “Öğrencilerin velilerinden izin dilekçesi almadan etkinliklere katılımını sağlamak ve bu etkinliklerin duyurularını yaptırmak usulsüzdür. Okul/kurum, yükümlülüğü olan duyuru görevini öğrencilere devredemez. Yasa ve yönetmeliklere aykırı bu uygulamalardan derhal vazgeçilmelidir. Öğrencilerimizin eğitim öğretim hakları için bilimsel, nitelikli, parasız, laik, demokratik ve anadilinde eğitim mücadelemiz yapacağımız eylem ve etkinliklerle devam edecektir” dedi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
TÜGVA ortaokul çocuklarına 'tesettür defilesi' yap...

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), 'Kış Kampı' adı altında ortaokuldaki kız çocuklarını tesettüre sokup,...

TÜGVA, okulda çocukları tesettüre soktu

TÜGVA’nın öğrencileri ‘Vakıf Okul’ projesi kapsamında İstanbul Büyükçekmece’deki bir okulda öğrencil...

Sevda Karaca: 'TÜGVA'ya ayrılan bütçeyle yeni okul...

EMEP Milletvekili Sevda Karaca, TELE1'de katıldığı canlı yayında, Gaziantep'te öğrencilerin okul yol...