Narlıdere-Balçova’dan kadınlar kahvaltıda buluştu: Dayanışmada gücü hepimizi sarsın
Narlıdere-Balçova Ekmek ve Gül Dayanışma Gruplarının çağrısıyla kahvaltıda buluşan her yaştan kadın yaşamlarıı sarmalayan şiddeti anlattı. Kadınlar dayanışma ve birlikte mücadele etme çağrısı yaptı.

İzmir’de kadınlar Narlıdere-Balçova Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Gruplarının davetiyle 25 Kasım öncesi bir araya geldi. Belediye temizlik işçileri, sağlık emekçileri, eğitim emekçileri, ev işçisi, üniversiteli gençlerin katıldığı etkinlikte kadınlar, kendi bulundukları alanda özellikle kadına özgü yaşanan sorunlara değindikleri konuşmalar yaptı. Kadınlar kadına yönelik her türden şiddetin her yerde olduğunu bu nedenle kadının olduğu her yerde örgütlü mücadele ile bu sorunların aşılabileceğine dikkat çeken konuşmalar yaparken, kadınların taleplerini hep birlikte daha yüksek sesle haykırması gerektiğini vurguladı. Keman dinletisi ve bağlama eşliğinde çekilen halaylar sonrası kadınlar İzmir Kadın Platformu çağrısıyla 25 Kasım Perşembe günü saat 19.00’da İzmir Alsancak’ta yapılacak eylem için çağrı yaptı.

Narlıdere-Balçova Ekmke ve Gül Dayanışma Gruplarının çağrısıyla kahvaltıda buluşan her yaştan kadın yaşamlarıı sarmalayan şiddeti anlattı. Kadınlar dayanışma ve birlikte mücadele etme çağrısı yaptı.


Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İl il 25 Kasım eylemleri

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Gününde kadınlar Türkiye’nin dör...

Eyüp Ekmek ve Gül Grubu: Tek seçenek şiddete karşı...

Eyüp Ekmek ve Gül Grubu etkinliğinde bir araya gelen kadınlar, şiddeti konuşurken, şiddeti yeniden ü...

Pendikli kadınlar: Bizi bir kahraman kurtarmayacak...

Pendik’te kadınlar Kavakpınar ve Esenler Mahallelerinde 25 Kasım öncesi gerçekleştirdiği buluşmalarl...