Narin cinayetinde yeni ifade: Amcası öldürdü
Narin Güran cinayetinde cenazeyi sakladığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar yeniden verdiği ifadede Narin’in amca Salim Güran tarafından annesiyle ilişkisine şahit olduğu için öldürdüğünü iddia etti.

Diyarbakır'da öldürülen Narin Güran’ın cansız bedenini dereye taşıdığını daha önce itiraf eden tutuklu Nevzat Bahtiyar, yeniden verdiği ifadede her şeyi itiraf edeceğini söyleyerek katilin amca Salim Güran olduğuna işaret etti. Önceki gece tutuklu bulunduğu cezaevinden güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen Nevzat Bahtiyar, 4 saat sorgulandı. Bahtiyar, amca Salim’in, Narin’in annesi olan Yüksel ile cinsel ilişki yaşadığını, bunu gören küçük kızı Salim’in boğarak öldürdüğünü söyledi. Salim Güran'ın kendisine, ''Yüksel’le birlikte olduğumuzu kız gördüğü için bu kızı ben öldürdüm. Artık sen de benim suç ortağımsın. Bu olaya tanık olduğun için bu cesedi yok edeceksin. Yoksa senin oğlunu gittiği futbol okulundan aldırır, kafasına sıktırırım. Bunu yok et vesonrasında da sana 200 bin lira vereceğim’'' dediğini ileri sürdü.

‘BENİ TEHDİT ETTİ’

Sözcü'de yer alan habere göre, Bahtiyar daha önceki ifadelerinde yaşananları olayın Salim’in tehditlerinden dolayı farklı anlattığını dile getirerek “Salim beni ağabeyi Arif’in evinin bulunduğu tepeye çağırdı. Birlikte Arif’in evine girdik. Odalara kapalıydı evin içinde hiç kimseyi görmedim. Salim beni solda bulunan odaya götürdüğünde Narin’i yerde hareketsiz yatar vaziyette gördüm. Salim bana, ‘Yüksel’le birlikte olduğumuzu kız gördüğü için bu kızı ben öldürdüm. Artık sen de benim suç ortağımsın. Bu olaya tanık olduğun için bu cesedi yok edeceksin. Yoksa senin oğlunu gittiği futbol okulundan aldırır, kafasına sıktırırım. Bunu yok et ve sonrasında da sana 200 bin lira vereceğim’ dedi. Sonra cesedi ben ve Salim birlikte battaniyenin içine bıraktık. Salim cesedi kucağıma verdikten sonra ben de cesetle birlikte evden çıktım” diye konuştu.

‘ANNESİ PEŞİMİZDEN AĞLIYORDU’

Evden çıkarken Salim’in söylemesi üzerine kapı önündeki Narin’in terliklerini de alıp battaniyenin içine koyduktan sonra aracına bırakmak için evine doğru gittiğini anlatan Bahtiyar “Ardından cesedi kendi aracımın arka koltuk paspasına bıraktım. Salim bana ‘Cesedi gerekirse parçala, sonra da Eğertutmaz Deresi’ne at’ dedi. Bu sırada yukarı doğru yani Arif Güran’ın evine doğru baktığımda Narin’in annesi Yüksel’in yüzünü ellerinin arasına alarak ağlayarak baktığını gördüm. Cesedi Eğertutmaz Deresi’ne götürdüm ve daha önce yer gösterme yaptığım yere bıraktım. Üzerine de dikkat çekmemesi için büyük bir taş bıraktım” ifadelerini kullanarak Narin’i kesinlikle kendisinin öldürmediğini ileri sürdü.

SORUŞTURMADA SON DURUM

Soruşturma kapsamında, otomobilinde Narin'e ait DNA izleri bulunan amcası Salim Güran, cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar, Narin'in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran ile yenge Hediye Güran'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve telefonunda uygunsuz görüntüler olduğu iddia edilen Tavşantepe Mahallesi İmamı R.K. hakkında da idari soruşturma başlatıldı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül 

İlgili haberler
Nurtepe'de kadınlar Narin için buluştu

Nurtepe Güzeltepe Kız Kardeşlik Köprüsü'nün çağrısıyla kadınlar Nurtepe Metro İstasyonu önünde Narin...

Narin için de susmayacağız, Nurcan için de

Nurcan Arslan cinayetinde Yargıtay faile verilen cezayı 3. kez bozdu, Nurcan Arslan için adalet müca...

Nahit Eren: Dosyada Narin'in ölüm sebebine dair bi...

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, "Narin Güran'ın ölüm nedeni belli oldu" denilerek haberler yay...