Maltepe’de yüzlerce kadın buluştu: Birlik, umut ve dayanışmayla...
Maltepe’de yüzlerce kadın Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi Derneği’nin düzenlediği 8 Mart etkinliğinde buluştu. Etkinlikte kadınlar, krizin etkilerini ve yerel seçimler öncesi taleplerini konuştu.

İstanbul Maltepe’de Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi Derneği, 8 Mart öncesi yüzlerce kadının katıldığı bir şölen düzenledi. Dans gösterileri, “alternatif defile” ve müzik dinletisinin yer aldığı etkinlikte kadınlar yerel seçimler öncesi taleplerini de konuştular.

Türkan Saylan Kültür Merkezinde düzenlenen ve yaklaşık 500 kişinin katıldığı etkinlikte söz alan dernek yöneticisi Filiz Üzüm şöyle konuştu: “İşyerinde iş yetiştirme baskısına, evde sofraya bir tas çorba koyma telaşına, türlü dertler kederler mi eşlik ediyor? Sen de kirayı, faturaları ödemek, eksikleri, borçları kapatmak için her gün bir önceki güne göre daha çok koşturuyor, bunca koşturma ve çabaya rağmen ne getireceğini bilmediğin yarınlarda çocuklarının eğitimi ve sağlığından endişelenip onları istismardan, şiddetten koruyamaz hale getirilişimize öfke duyuyor musun? Evet, dertlerimiz bunlar kız kardeşim, bu kara kışa bu azgın sömürü düzenine, bu kör karanlığa inat kışın bitişi ve baharın gelişinin ilk habercisi olan günümüz var bizim. Biz kadınların haklarımız ve taleplerimiz için birlikte mücadele ettiğimiz de güçlendiğimizi, birliğimizin gücümüz olduğunu hatırlatan bir günümüz! 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü... Birlik, umut ve dayanışmayla kutlu olsun.”

8 Mart’ın tarihinin ve bu yıl öne çıkan taleplerinin yer aldığı sinevizyon gösteriminin ardından kadınlar, kendi hazırladıkları defilede zamlar, çocuk sayısı, kriz, şiddete ilişkin mesajlar verdiler.

Etkinlikte Ekmek ve Gül adına konuşan Avukat Gülşah Kaya, krizle birlikte hem çalışma yaşamında hem evde kadınların yükünün giderek arttığına dikkat çekerek krize karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı. Hükümetin kadınların haklarına yönelik saldırılarına da vurgu yapan Kaya “Haklarımız ve hayatlarımız için bir arada olalım” dedi.


İlgili haberler
Dersim’de kadınlar 8 Mart şöleninde buluştu

Dersim’de yüzlerce kadın şenlikte bir araya geldi. Kadınlar “Kendi yaratmadığımız krizin yükünü biz...

Esenyalı: 700’ü aşkın kadın 8 Mart şenliğinde bulu...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin kurulduğu günden beri geleneksel hale getirdiği 8 Mart şenliğind...

İstanbul Bakırköy: Krize, şiddete, savaşa karşı gü...

İstanbul’da ‘Krize, şiddete, savaşa karşı gücümüz birliğimiz’ diyen kadınlar Bakırköy’de 8 Mart miti...