Madenci eşi isyan etti: Orada kocamın yolunu keserlerse ben de 3 çocuğumla yürürüm
Somalı bir madenci eşi, işçilerin jandarma tarafından engellenmesine tepkili: ‘Hak istemek suçsa ben suçluyum. Kocamın önünü keserlerse ben de buradan 3 çocuğumla yürürüm, beni de tutuklasınlar.’

Ödenmeyen ücretleri ve gasbedilen hakları için Karaman’a bağlı Ermenek’ten Ankara’ya doğru yürüyüş başlatan maden işçilerinin Ermenek'te asker ablukasında bekleyişi devam ediyor. 

Soma'dan ve Ermenek'ten yola çıkan madenciler ve sendika yöneticileri, Ermenek'te jandarma engeliyle karşılaşmalarının ardından Ermenek Kaymakamlığı ile görüştü. Görüşmenin ardından net bir yanıt alamayan işçiler ve aileleri Ermenek'e bağlı Güneyyurt Beldesi meydanında oturma eylemi başlattı.

‘GÖZALTINA ALIRSANIZ ERTESİ GÜN TEKRAR GELİRİZ’

Jandarma, "kamu düzenini bozmak" ve "pandemi tedbirlerini ihlal etmek" ile itham ettiği işçileri gözaltına alacağını söyledi. İşçiler bunun üzerine "Bizi gözaltına alın, sabah tekrar buraya geliriz" diyerek kararlılıklarını ifade etti.

‘ORADA KOCAMIN YOLUNU KESERLERSE BEN DE BURADAN YÜRÜRÜM’

Somalı bir madenci eşi, işçilerin jandarma tarafından engellenmesine tepki göstererek "Bütün dünya duysun, ben kocamın hakkını savunmaya geldim. Hak istemek suçsa ben suçluyum. Kocamın önünü keserlerse ben de buradan 3 çocuğumla yürürüm, beni de tutuklasınlar. Bu Enerji Bakanı ne parası alıyor? Bizi muhatap kabul etmiyorsa ben neden vergilerimle bu adama para ödüyorum? Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan yaralı parmağa işemiyor. Kendisini hiç görmedik, muhatap olarak da kabul etmiyoruz, aldığı para da haram" ifadelerini kullandı.

İlgili haberler
Somalı anne: Çocuklarımız huzur içinde yatmıyor

Soma’da oğlunu kaybeden Arzu Kılınç, mahkemedeki adaletsizliğe isyan ediyor: ‘Avrupa’ya kadar gideri...

Polis Ankara’ya giden Somalı ailelere saldırdı

301 madencinin can verdiği Soma Katliamı davasından çıkan cezayı protesto etmek için Ankara’ya yürüy...

SOMALI ANNELER YOLA DEVAM EDİYOR: Adalet arayışımı...

Soma Katliamı’nda evlatlarını kaybeden annelerin “Soma için adalet” talebiyle başlattıkları “Adaleti...