Küçükçekmece Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği 1. Olağan Kongresi gerçekleşti
Küçükçekmece Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği 1. Olagan Kongresini pazar günü gerçekleştirdi.

Küçükçekmece Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği 1. Olagan Kongresini pazar günü dernek üyesi kadınların katılımıyla pazar günü derneğin binasında gerçekleştirdi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Kader Çağla Vural'ın ardından dernek başkanı Neslihan Karyemez, derneğin kuruluş sürecinden bu güne dernekte sürdürdükleri etkinlikleri  paylaştı. Önümüzdeki yeni seçilecek yönetim ve üyelerle birlikte sürdürülecek çalışmanın kadınlar için çok önemli olduğunu vurguladı.


Kongreye konuk olarak katılan Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Adile Doğan, on yıldır sürdürdükleri dernek çalışmalarından ve deneyimlerinden bahsetti. Derneği ilk açtıklarında karşılaştıkları sorunları ve bu sorunlarla nasıl mücadele ettiklerinden bahsetti. Küçükçekmece Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği üyesi kadınların sorularını yanıtlayan Adile Doğan, derneklerini açtıkları ilk yılın kendileri için çok zor bir yıl olduğunu belirtti ve "İlk yıl o zorlukları yaşamasaydık belki her gün dernek kapısını çalan onlarca kadın olmayacaktı" dedi. Yeni yönetimin seçilmesinin ardından derneğin daha çok kadının hayatını etkilemesi için çalışmalarını güçlü bir şekilde devam ettireceklerini söylediler.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Küçükçekmece’den umuda ses oluyoruz

Küçükçekmece Ekmek ve Gül Grubundan kadınlar anlatıyor: Umutsuzluk değil değişimin anahtarı bizde…

İkitelli’yi yine sel vurdu | ‘Bir şey yapılması iç...

İstanbul’da selin vurduğu bölgelerden İkitelli’de evlerini su basan mahalleliler, daha önce de deren...

İkitelli’de kadınlardan 25 Kasım yayını

25 Kasım Kadına Yönelik şiddetle Mücadele Günü öncesinde İkitelli’de kadınlarla Instagram yayınında...