Kızılırmak Futbol Turnuvası kadınların maçı ile başladı
Bu yıl Kızılırmak Futbol Turnuvası kadına yönelik şiddete, kadın intiharlarına dikkat çekmek için kadınların maçı ile başladı.

Bu yıl 25. kez düzenlenen Kızılırmak Futbol Turnuvası, kadına yönelik şiddete ve kadın intiharlarına karşı farkındalık yaratmak amacıyla kadınların futbol maçı ile başladı. Kızılırmak ve Davulalan Vakfı (Dav Vak) kadın takımları arasındaki maç ile başlayan turnuvada “Kadınlar öldürülmesin, cinsel, fiziksel şiddete uğramasın, intihar etmeleri engellensin, insanca yaşayabilsinler” mesajı verildi. Davul zurna eşliğinde halaylarla başlayan turnuvada, Kızılırmak ve Davulalan Vakfı (Dav Vak) kadın takımları arasındaki maç iki takımın beraberliği ile sona erdi.

‘KADIN FUTBOL TURNUVASI DÜZENLEMEK İSTİYORUZ’
Maçın ardından konuşan Kızılırmak Federasyonu Genel Başkanı Murat Akyüz, bunun bir başlangıç olduğunu ve önümüzdeki yıllarda ayrı bir kadın futbol turnuvası düzenlemeyi amaçladıklarını söyledi. Akyüz, “Bir farkındalık adına kadınlarla sahaya çıkmak istedik. 25 yıldır centilmenlik, kardeşlik, barış dostluk üzerine kurulan bir çatıdır burası. Bu unutulmasın” dedi. Akyüz, 25. kez düzenledikleri bu turnuvadan amaçlarının da gençleri sosyal aktivitelerde bir araya getirmek, dostluğu, kardeşliği, arkadaşlığı geliştirmek, yeni nesillerin birbirlerini tanımalarını sağlamak olduğunu belirtti. Akyüz, “Kadınlar ve gençler bu toplumun aydınlık yüzleri. Onların bu aydınlık yüzü, bu turnuvaya ayrı bir renk ve güzellik katacak” şeklinde konuştu.
İlk maçların yapıldığı, dostluk ve kardeşliğin öne çıktığı ve Kızılırmak'ın üyesi 17 köy derneğinin takımları katıldığı turnuva Haziran ayına kadar Pazar günleri devam edecek.

İlgili haberler
GÜNÜN KADINI: Futbolun Siyah İncisi Marta Vieira d...

Dünya kupası tarihinin en golcü kadınlarından olan Marta ona şaşkınlıkla bakan gözlere inat harika b...

GÜNÜN KİTABI: Futbolda cinsel şiddet ve cinsiyet a...

CŞMD geçen yıl gerçekleştirdiği, Türkiye'de futbol alanında cinsel şiddet ve cinsiyet ayrımcılığına...

GÜNÜN TEPKİSİ: Kadın futbolculardan ‘eşit ücret’ d...

ABD Milli Kadın Futbol takımı erkeklerden daha az ücret kazandıkları sebebiyle ABD Futbol Federasyon...