KESK Antalya Kadın Meclisi: İstanbul Sözleşmesi ve 6284 uygulansın
KESK Antalya Kadın Meclisi yaptığı basın toplantısıyla ölmemek için öldürmek zorunda kalan kadınların serbest bırakılmasını ve 6284 sayılı Yasa'nın etkin uygulanmasını istedi.

KESK Antalya Kadın Meclisi, düzenlediği basın toplantısıyla şiddete maruz kalan ve ölmemek için öldürülen kadınların serbest bırakılmasını istedi. 8 Mart’a da çağrı yapan kadınlar, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Kanun’un uygulanmasını istedi.

KESK Antalya Kadın Meclisi adına basın metnini okuyan KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim MOL, “Bu 8 Mart'a 1 yıldır devam eden pandemi koşullarında gidiyoruz. Kovid-19 pandemisiyle derinleşen ekonomik krizle birlikte, kadına yönelik ayrımcılık, şiddet, kadın işsizliği ve yoksulluğu bilinçli olarak uygulanan hükümet politikalarıyla arttı, kadınlar artan ev içi şiddete karşı savunmasız bırakıldı. Kadına yönelik şiddet ve cinayetler katliam boyutuna ulaşmışken pandemi ve “Evde Kal” uygulaması kadına yönelik şiddeti artırmakla kalmayıp, şiddet faili erkekle aynı evde yaşamaya devam etmeye zorladı. İstanbul Sözleşmesi, 6284 sayılı Yasa gibi bizi koruyan yasaların, bile isteye uygulanmamasından dolayı kadınlar şiddet ve cinsel saldırılara karşı yaşamlarını savunmak için öz savunma uygulamak zorunda bırakılıyor.” dedi. Melek İpek, Alime Toprak, Nimet Akgün’ün tahliye edilmesini isteyen Mol şöyle devam etti: “Kendilerine ve çocuklarına devlet tarafından derhal güvenli bir mekan sağlanmalı, fiziksel ve psikolojik tedavileri üstlenilmeli, bütün ihtiyaçları karşılanmalıdır.”

8 MART’A ÇAĞRI

“Dünyanın dört bir yanında, her dilden, her renkten kadınlar olarak meydanlardan, sokaklardan, evden, okuldan, işten ve her yerden sesleniyoruz. Eşit, özgür ve sömürüsüz bir yaşamı kuruncaya dek mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Kadınlar olarak kendi sözümüzü söylemek için umut ve güven dolu onurlu bir gelecek kurmak için tüm kadınları 8 Mart 2021 Pazartesi günü saat 18.15’de Attalos Heykeli Önüne bekliyoruz!”


İlgili haberler
Antalya Kadın Platformu 8 Mart'ta kadınları alanla...

Antalya Kadın Platformu 8 Mart 2021 Pazartesi Saat 18:15’de Attalos Heykeli önüne çağrı yaptı.

İl il 8 Mart 2021 buluşmaları

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınlar ülkenin dört bir yanında, pandemiye, artan baskılara,...

Emek Partisi Çiğli ilçe örgütünden 8 Mart işçi kad...

8 Mart öncesi Emek Partisi Çiğli ilçe örgütü işçi kadınlara çağrı yaptı: ‘Sorunlarımızı konuşmak, çö...