Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi ve İzmir Barosundan Kız Çocukları Günü açıklaması
Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi ve İzmir Barosu Dünya Kız çocukları Günü dolayısıyla açıklama yaptı. Kadın Meclisi ‘İstismarına sessiz kalmayacağız’ derken, Baro ‘Eşitsizlikle mücadele’ dedi.

Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Şiddetle Mücadele Grubu, Dünya Kız Çocukları Günü kapmasında Üçyol Uğur Mumcu Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Nurhan Yanya okudu.

Kız çocuklarına, kadınlara yönelik şiddetin ve ayrımcılığın katlanarak devam ettiğini söyleyen Yanya, “Geleneksel toplumsal cinsiyet rolleri nedeniyle birçok sorunla karşı karşıya kalan kız çocukları, eğitimden mahrum bırakılıyor, cinsel istismara maruz kalıyor, erken yaşta zorla evlendiriliyor” dedi.

Çocuk istismarının her geçen gün arttığını ifade eden Yanya, “Bizler çocuk istismarına karşı sessiz kalmayacağız! Adliyelerde istismar edilen çocuklar için adalet aramaya, kız çocuklarının toplumda daha güçlü olmaları, her türlü ayrımcılık ve istismardan kurtulmaları, bütün haklardan eşit düzeyde faydalanmaları için mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

İZMİR BAROSU: EŞİTSİZLİKLE MÜCADELE GÜNÜ
Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla İzmir Barosu da yaptığı yazılı açıklamada , “Maalesef kız çocuklarının geleceklerini belirleme hakkının ellerinden alınması, günümüzde kadına karşı şiddetin en büyük sebeplerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır” denildi.
Sürekli ve kararlı bir politika ile kız çocuklarına yönelik ayrımcılık, ihmal ve istismarın ortadan kaldırılması için etkin bir mücadele yönetmelerinin geliştirilmesi gerektiğini belirten İzmir Barosu, “Toplumsal cinsiyete dayalı şiddetle mücadeleye dair en önemli araçlardan biri olan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme tartışmaları bir an önce geride bırakılarak, sözleşme etkin bir şekilde uygulanmalıdır. İzmir Barosu olarak bugün bir kez daha başta Afganistan’da Taliban’ın hedef aldığı kız çocukları olmak üzere, herkesi çocukların haklarını ihlal eden her türlü tutum, eylem, karar ve politikanın karşısında durmaya ve etkin müdahaleye çağırıyoruz. 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü kız çocukları için kutlanacak bir gün değil, eşitsizlikle mücadele günüdür” diye ifade etti.

Fotoğraf: Karabağlar kız çocukları günü açıklama| Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Şiddetle Mücadele Grubu


İlgili haberler
Kız çocukları hangi koşullar altında yaşıyor?

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü vesilesiyle kız çocuklarının mahkûm edildiği yaşam koşullarını ve o...

‘Uzaktan eğitimin sürmesi kız çocuklarının eğitimd...

Eğitimin bir dönem daha online sürdürülmesinin sonuçlarını ve online eğitimin çocuklar açısından yar...

'Ahlak Belanızı Versin' atölyesi

Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Karya Kadın Derneği, Muğla Sekibaşı Kadın Dayanışma Evinde Min...