GÜNDEM

Sağlık emekçileri: ‘Başka Merveleri kaybetmek istemiyoruz’

Ortez Protez Uzmanı Merve Kınar'ın kardeşi tarafından katledilmesi üzerine sağlık emekçileri İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde buluştu.

Sevda Karaca: 'Şiddet mağduru Melek Ertekin neden korunmuyor?'

EMEP Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, ayrıldığı erkekten şiddet gören, ölümle tehdit edilen ve çocukları kendisine gösterilmeyen Melek Ertekin'in neden korunmadığını Adalet Bakanına sordu.

Demokrasi için Hukukçular: ‘Eşitlik hakkının devlet eliyle ihlali’

Demokrasi İçin Hukukçular 9. Yargı Paketindeki kadının soyadı maddesine ilişkin açıklama yayımladı, AYM kararının görmezden gelinmesini hukuki bir tehlike olarak niteledi.

Yine karar çıkmadı | H.K.G. davası 23 Eylül’e ertelendi

Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken ‘evlendirmesi’ ve H.K.G.’nin yıllarca cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin sanıkların yeniden yargılandığı davanın üçüncüsü bugün görüldü.

Adalet Komisyonunda soyadı tartışmaları: ‘Aklımızla dalga geçiliyor’

9. Yargı Paketi Adalet Komisyonunda görüşülürken kadının soyadına ilişkin düzenleme nasıl tartışıldı? Bu düzenleme ne anlama geliyor?

Esenyalı Kadın Derneği’ne kolluk tacizi: Şiddet büyüdükçe mücadele de büyüyecek

Pendik’te şiddete uğrayan kadınların kapısını çaldığı Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği kolluk güçlerinin tacizi altında. Kadınlar "Şiddete değil şiddetle mücadele edenlere önlem alınıyor" diyor.

AYM’den cinsel istismar kararı: Yeniden yargılama ve tazminat

Cinsel istismar davasında “kötü muamele yasağının usul boyutunun” ihlaline kararı veren AYM, yargılamanın yeniden yapılmasına ve çocuğa tazminat ödenmesine hükmetti.

MEB 'kaynak kısıtlı', Danıştay çocuk açlığı 'zarar doğurmaz' dedi

Okul öncesi eğitimde ücretsiz yemek hakkına dönük kısıtlamanın durdurulması, tüm okul öncesi eğitime ücretsiz yemek verilmesi talebimiz Danıştay 8. Daire tarafından reddedildi.

Çeperlerden bir mahalle manzarası: Sokaklar karanlık, imkanlar yetersiz

Yürüyüş yolunda karşılaştığımız kadınlar, Aydınlı’nın bütün yollarını dinleyene arşınlatırcasına anlatıyor yaşadıklarını.

19 yaşındaki stajyer öğrenciye darp: Eczane karakola 60 metre uzaklıkta

İstanbul Pendik’te 12 Haziran Cuma günü Esenyalı Eczanesi’ne giren bir erkek, eczanedeki 19 yaşındaki stajyer öğrenciyi darp etti. Aynı akşam serbest bırakıldı.

Mülteci kadınlar nefret ve ev hapsi kıskacında

İkitelli’de, Türkiyeli tekstil işçisi Fatma ve aynı mahallede yaşayan Suriyeli Zeynep ile mültecilere yönelik artan öfke ve bunun kadınlara etkisini konuştuk.

"İris serbest bırakılsın"

İris Mozalar, 10 Temmuz’da ev baskınıyla gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece TCK Madde 216/1’den (kamuoyunda bilinen adıyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçu) tutuklanmıştı.

23 gündür kayıp olan ev işçisi kadın ölü bulundu

İstanbul'da iş görüşmesi için Esenyurt'ta bir eve gelen 23 yaşındaki Erva Asar 23 gündür kayıptı. Asar'ın cansız bedenine ulaşıldı.

İçişleri Bakanı: 2019’dan 2023’e şiddet mağduru sayısı arttı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya çarşamba günü Mecliste Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonuna katıldı, kadına şiddete dair çeşitli verileri paylaştı.

'Yargının harekete geçmesi için ölmem mi gerekiyor?'

Ayrıldığı bahane edilerek ölüm tehditlerine maruz bırakılan Melek Ertekin: 'Öldürülme görevimin büyük oğluma verildiği söylenerek tehdit ediliyorum. Yargının harekete geçmesi için ölmem mi gerekiyor'

Karaca Sağlık Bakanı'na sordu | Şiddete uğrayan kadınları nasıl koruyacaksınız?

Yayın kurulu üyemiz ve EMEP Milletvekili Sevda Karaca, Sağlık Bakanı'na şiddetin önlenmesi ve şiddete maruz kalan kadınların korunması için yapılan çalışmaları sordu.

Kadın işçinin baskı makinesine sıkışan eli koptu

Pendik’teki Kipsan Kalıp fabrikasında bir kadın işçinin baskı makinesine sıkışan eli koptu.

Sanık iftira attı, mahkeme katledilen Burcu'nun telefon kayıtlarını istedi

Elâzığ’da 32 yaşındaki sağlık emekçisi Burcu Demir’i 8 Şubat’ta katleden Uzman Çavuş Murat Coşansel’in yargılandığı davanın 2. duruşması bugün görüldü.

9. Yargı Paketinde soyadı tartışması: AKP AYM’yi suçladı

Kadınların evlendikten sonra kendi soyadlarını kullanabilmesi için verilen AYM kararını çiğneyip tepkilere neden olan yargı paketinin görüşmeleri TBMM Adalet Komisyonu’nda sürüyor.

İşsiz bir kadının hikayesi: ‘Sadece insan gibi yaşamak istiyorum’

Milyonlarca üniversiteli işsizden biri Dilan, işsiz bir kadının hayatta kalma mücadelesini anlatırken, öfkeli sesleniyor: ‘Ben insan gibi yaşamak istiyorum.’