Kadınlar bu sefer kendileri için yola düştü
Gülensu’da yaşayan kadınlar Dayanışma Evinin Kartepe etkinliğinde buluştu. Pazar sabahı erken saatlerde yola çıkan kadınlarda ilk defa kendilerine vakit ayırmanın heyecanı vardı...

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evinden kadınlar dernek çalışmaları bünyesinde düzenlenen günü birlik Kartepe turunda buluştu. Pazar sabahı erken saatlerde yola çıkan kadınlarda ilk defa kendilerine vakit ayırmanın heyecanı vardı. Evlerini, eşlerini bırakıp gelenler olduğu kadar o sorumluluklarını da yanında taşıyan çocuklu kadınlar da etkinlikte yerini aldı.

Yaklaşık 70 kadın ve 20 çocuk Sapanca’da kahvaltı yaparak güne başladı. Gezip görülecek yerlerin ardından kadınlar Sapanca Gölü kenarında fotoğraf çektirdi. Daynışma Evi Yönetim Kurulu Üyesi Gülten Dokuyan burada yaptığı konuşmayla kadınlara seslendi. Konuşmasında toplumun gittikçe bireyselleştiğini ve bunun da birçok sorunu ortaya çıkardığının belirten Dokuyan, son 15 yılda artan kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz vakalarına değindi. Özellikle son günlerde istismar meselesinin artışının dehşet verici olduğu ve buna karşı yapılan ‘idam-hadım’ tartışmalarının toplumu konunun çözümünden uzaklaştırdığını söyleyen Dokuyan sözlerinin devamında “Özellikle ekonomik koşulların gittikçe kötüleşmesi de hayatımızı zorlaştırıyor. Yine ülkemizin içinde bulunduğu savaş ortamında en çok acı çekenler kadınlar oluyor. Daha fazla ölüm olmadan operasyonun bir an önce durdurulmasını istiyoruz. Bu ortam içerisinde biz kadınlar daha fazla mücadele etmek zorundayız. Bu anlamda her ortamda yan yana gelmeliyiz. Önümüz 8 Mart ve güçlü bir sesle kadınlar alanlarda çıkarmalıdır. Buradan kadınları 8 Mart’ta savaşa, şiddete, tacize tecavüze karşı alanlarda olmaya çağırıyoruz” dedi. Konuşmasına dernek çalışmalarından bahsederek devam eden Dokuyan 8 Mart öncesinde 25 Şubat Pazar günü Şair, Yazar Gülsüm Cengiz'in katılacığı bir söyleşi yapılacağı duyurusunu yaptı.

Kadınlar halaylarla, türkülerle Kartepe'ye doğru ilerledi. Dönüş yolculuğunda kadınlar aylardır belki yıllardır kendilerine ayıramadıkları güzel bir zamanın keyfine varmış bir biçimde evlerine döndü.


İlgili haberler
Sokaklarda gülen insanlar görmek istiyorum

Bir taşeron firmada temizlik işçisi olan Hadise çalışma koşullarını anlatıyor: O kadar yoruluyoruz k...

Gülensu Dayanışma Evinden Dilek Çakır’a destek açı...

İki çocuğu, boşanmak üzere olduğu kocası tarafından öldürülen Dilek Çakır’a destek için Gülsuyu Güle...

DİKMENLİ KADINLAR: Barış talebimizle 8 Mart’a gidi...

Ankara Dikmen'de kadınlar bir araya gelerek hem gündemi hem de yaklaşan 8 Mart üzerine konuşarak bir...