İzmir Gazeteciler Cemiyeti: Medyada eril dilden uzaklaşmak gerek
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında yazılı açıklama yayımlayan İzmir Gazeteciler Cemiyeti, medyada eril dilden uzaklaşılması gerektiğini belirtti.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında yazılı bir açıklama yayımladı. 8 Mart’ın dünyada kadınların eşitlik, adalet ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri bir gün olduğu ifade edilen açıklamada, özellikle siyaset ve medyada eril dilden uzaklaşılması gerektiğini belirtildi.
Kadınların cinsiyete dayalı ayrımcılıkla, şiddetle, baskıyla, yobaz düşüncenin dayatmalarıyla savaştığını belirten İGC Başkanı Dilek Gappi, “Çalışma hayatında statü ve gelir olarak emeğinin hakkını hâlâ alamıyor, yeteri kadar söz sahibi olamıyor” dedi.

CİNSİYET AYRIMCILIĞINA KARŞI EĞİTİMLER

Erkek egemen anlayış yerine eşit ve çağdaş düşünceye uymak, siyasette, medyada eril dilden, hak ihlalinden uzaklaşmak gerektiğini ifade eden Gappi, “Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak gerekiyor. Şiddet suçlularına, cinayet faillerine adeta ödül niteliğindeki adalete güvenimizi sarsan kararları ve bunu kanıksamayı bırakmak gerekiyor. Bu da basın kuruluşlarında, iş dünyasında, siyasette kısaca hayatın her alanında toplumsal cinsiyet eşitliğinden geçiyor” diye ekledi.
İGC olarak “Nar Şiddete Karşı İletişim Proje”sini hayata geçirdiklerini söyleyen Gappi, “Şiddetin en yoğun yaşandığı mahalleleri saptayarak, ‘Şiddet Haritaları’ oluşturduk ve cinsiyet ayrımcılığına karşı eğitimler gerçekleştirdik. Tüm şiddet eylemlerinin yok olacağı bir Türkiye özlemiyle, tüm üye ve meslektaşlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, bizlere güç veren tüm değerli meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İlgili haberler
Şiddetten kaçan göçmen kadınların hikayesi...

Göçmenler bu ülkenin bir parçası artık, birlikte yaşayacağız ve birlikte daha güzel bir hayat için m...

GÜNÜN BELLEĞİ: Hemşirelik nasıl doğdu? Nasıl görün...

Uzun yıllar bütün hastanelerde karşımıza “sus” ifadesiyle çıkan bu kepli hemşire resmi o duvarlara a...

Kendi hikayesini değiştirdi, gazeteciliği de...

Rita, şiddet dolu bir evlilikten kurtulup, hayatını cinsiyetçilik ve ırkçılıkla mücadeleye adamış bi...