İzmir Büyükşehir Belediyesi, kadın çalıştayı düzenlemeye hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu, kasımda toplumsal cinsiyet eşitliği alanında yapılan ve yapılacak çalışmalara ele almak üzere kadın çalıştayı düzenlemeyi hedefliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu, kadın çalıştayı düzenlemeye hazırlanıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği alanında kentte yerel yönetimler tarafından yapılan ve yapılacak çalışmalar ele alınacağı, yerel yönetimlerde toplumsal eşitliğin nasıl düzenlenmesi gerektiğine dair hukuk çalışmasının da yapılacağı çalıştayın sonunda bir eylem planı oluşturulması hedefleniyor. 

Kasım ayında yapılması planlanan çalıştayla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı ve CHP Grup Sözcüsü Avukat Nilay Kökkılınç ile görüştük.

“Konularından birisi yerel eşitlik eylem planı. Valilikle başkaca kurum ve kuruluşlar ile yapılacak bir plan üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesinin bu plana bakış açısını yansıtacağız” diyen Kökkılınç çalıştayın amacını açıkladı.

‘TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ, ÇALIŞTAYIN ANA KONUSU’

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin çalıştayın ana konusu olduğunu ifade eden Kökkılınç, “Tarımda, siyasette, kooperatifçilik, girişimcilik ve istihdamda kadın, bunlar çalıştayın başlıca ana konular olacak. Bunlar dışında şiddet gördüğü için evinde kalamayan kadınların konut edinmesi ve kadınların yereldeki ihtiyaçları, yerel yönetimlerden beklentileri bunlar genel olarak çalıştığın konuları olacak” diye konuştu.

Çalıştaya 30 ilçe belediyesinin temsilcilerinin yanı sıra İzmir Valiliği, İzmir Milletvekilleri, İzmir Kent Konseyi, İzmir Barosu, TMMOB İzmir Şubeleri, İzmir Tabip Odası gibi meslek kuruşları ve sivil toplum örgütlerinin de katılım sağlaması yönünde girişimlerde bulunacaklarını söyleyen Kökkılınç, “Siyasi parti temsilcileri, akademisyenler, muhtarlar kısaca İzmir’de kadınlara yönelik çalışma yürüten tüm STK temsilcilerinin çalıştaya katılmasını isteriz. Umarım pandemi bu kadar kalabalık bir katılımcıyı bir şekilde yer, mekan alacağınız tedbirlerle çalıştayı yapmamıza imkan sağlar. Katılımcı olarak çalıştayda yer alamayan STK’lar bize düşüncelerini ve taleplerini yazılı olarak da iletebilir. Biz kapsayıcı bir çalışyat yapmak istiyoruz” dedi.

‘KADINLAR İÇİN NASIL HİZMET ÜRETECEĞİMİZİ KONUŞACAĞIZ’

Çalıştaydan çıkacak sonuç doğrultusunda hem büyükşehir hem de yerel belediyeler olarak kadınlar için nasıl hizmet üreteceklerini belirleyeceklerini dile getiren Kökkılınç, “Bir sığınmaevimiz vardı ikincisini de yakın zamanda açacağız. Yine geçici barınma evleri yapmıştık bu evlerin sayısını arttırmak ve ilçe belediyelerinin bu konuda çalışmalar yürütmesini sağlamak istiyoruz. Zaten kadın çalışmaları alanında çok fazla yol kat ettik. Pek çok sivil toplum örgütü, meslek odası ile yaptığımız ortak protokollerimiz var. Bunlar dışında hukuki ve psikolojik danışmanlık, sağlık alanında vermiş olduğumuz hizmetler ve meslek fabrikalarında meslek edinmeye yönelik eğitimler veriyoruz. Kadınlarla ilgili gerçekten çok fazla çalışma yapıyoruz ve daha fazla ne yapabiliriz bunun peşindeyiz” diyerek çalıştayı bu çerçevede yapmaya karar verdiklerini anlattı.


İlgili haberler
DOSYA| Yerel seçimlere doğru kadınlar

Kadınlar nasıl bir yerel yönetim istiyorlar, talepleri ne, kadın adaylar neler vadediyor? Yerel seçi...

Dönüştüren, güçlendiren bir yerel yönetim!

Yerel seçimlere doğru giderken yerel yönetimlerle kadınların ilişkisini, beklentilerini ve çalışmala...

Sağlık ocağı tamam, sıra yerel seçimlerde

Yerel seçim tartışmaları sürerken kadınlar için bir deneyim: Kadın muhtar adayını destekleyen kadınl...