İTÜ öğrencileri Celal Şengör'ü protesto etti: Akademide şiddete, tacize yer yok!
İTÜ’de bir araya öğrenciler yaptıkları açıklamayla, öğrencisine bulunduğu cinsel tacizi itiraf eden Prof. Dr. Celal Şengör’ü protesto etti.

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde akademisyen Celal Şengör’ün bir kadın öğrencisini taciz ettiğini açık bir şekilde ifade ettiği video kaydından sonra İTÜ öğrencileri başta sosyal medya olmak üzere bulundukları mecralarda başta Şengör olmak üzere, akademideki cinsiyetçi, tacizci ve şiddet faili akademisyenlere tepkilerini dile getirdi.

'İTÜ'DE CELAL ŞENGÖR'Ü İSTEMİYORUZ'

İTÜ’de bir araya gelen kadın ve LGBTİ öğrenciler de “Akademide şiddete, tacize yer yok, İTÜ’de Celal Şengör’ü istemiyoruz!” yazılı pankart ile Şengör’ün bağlı bulunduğu Maden Fakültesi önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasında sık sık “Kadınları değil; tacizciyi engelle” ve “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz!” sloganları atan öğrenciler, İTÜ’de tacizin ve şiddetin meşrulaştırılmasına tahhamülleri olmadığını belirtti.


'SORUŞTURMA KOMİSYONUNDA OKUL BİLEŞENLERİ DE YER ALMALI'

Açıklamada Şengör’e açılan soruşturmaya dair okulun soruşturma süreçlerinin öğrencilere kapalı, göstermelik komisyonlarca değil; içerisinde öğrencilerin ve okul bileşenlerinin de yer aldığı şeffaf, takip edilebilir ve denetlenebilir taciz önleme birimleri tarafından sağlanması talebi dile getirildi.

Fotoğraflar: Evrensel

İlgili haberler
Celal Şengör'ün öğrencisini taciz ettiği ortaya çı...

İTÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Celal Şengör'ün bir öğrencisini taciz ettiğini anlattığı görüntüler...

İTÜ öğrencileri: Tacizin normalleştirilmemeli, Şen...

İTÜ'lü öğrenciler, Celal Şengör’ün İTÜ’de akademisyenlik görevinin sona erdirilmesi ve akademide yaş...

Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Destek Biriminde ö...

ÇÜ Kadın Çalışmaları Topluluğu, Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Destek Birimi'ndeki karar alma süreç...