"İşimizi geri istiyoruz" diyen Çiğli Belediyesi işçileri CHP kurultayından atıldı
CHP 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda Genel Başkan Özgür Özel konuşurken “İşimizi geri istiyoruz” sloganı atan Çiğli Belediyesi işçileri salondan çıkarıldı.

Ankara'da ATO Congresium'da gerçekleşen CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığının 15. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan Özgür Özel konuşurken “İşimizi geri istiyoruz” sloganı atan Çiğli Belediyesi işçileri salondan çıkarıldı.

Kurultayda Genel Başkan Yardımcısı ve mevcut Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'nın selamlama konuşmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de kurultayda konuştu.

Özel konuşmaya başladığı sırada İzmir’de Çiğli Belediyesi tarafından işten çıkarılan işçiler, “İşimizi geri istiyoruz” sloganı attı. “Dik duran kadınlara hepinizi alıştıracağız” ve “Haklarımızdan, hayatlarımızdan vazgeçmeyeceğiz” dövizleri taşıdı. Kadın işçilerden biri "Biz CHP üyesiyiz. Önce bize sahip çıkın” diye seslendi.

"Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" ve "İşçiden tasarruf olmaz" sloganları atan işçiler, işten çıkartılmalarını protesto etti.

Bunun üzerine Özel, "Kadın Kolları Kongresini lütfen başka amaçlara alet etmeyin. Çok rica ediyorum. Burada uzunca bir emeğin karşılığını almak için burada toplanmış CHP Kadın Kolları varken, onların sesine başka karıştırmam, doğru değil bu. Ben sizi her ortamda dinliyorum, sizi kapının önünde de dinlerim. Ama burası Kadın Kolları Kongresi. Burayı kadınlara bırakacaksınız, burayı erkeklere provoke ettirmem. Bula bula bu örgütün toplantısını mı buldunuz provoke etmek için?" sözlerini sarf etti. İşçiler, Özgür Özel'in talebiyle salondan çıkartıldı.

Ekran görüntüsü Munzur Press videosundan alınmıştır