Feminist Gece Yürüyüşüne polis saldırısı
İstanbul Taksim’de 17’nci Feminist Gece Yürüyüşüne katılan kadınlara polis saldırdı. Feminist Gece Yürüyüşü çağrıcıları ‘Yürüyüşümüzden vazgeçmeye niyetimiz yok’ açıklaması yaptı.

İstanbul Taksim’de Fransız Kültür Merkezi önünde yapılması planlanan 17. Feminist Gece Yürüyüşüne katılacak kadınlar polis engeliyle karşılaştı. İstiklal Caddesi ve çevresindeki birçok yol polis tarafından kapatıldı. Kadınlar caddeye ara sokaklardan girdi, caddede toplanan kadınlara polis biber gazı ile saldırdı.

Yürüyüşün engellenmeye çalışılmasına ve kadınlara yönelik gaz saldırısına karşı bir açıklama yapan Feminist Gece Yürüyüşü çağrıcıları “Yürüyüşümüzden vazgeçmeye niyetimiz yok” dedi. Kadınlar açıklamada “Haklarımızın gasp edilmeye çalışıldığını, eşitlik talebimizin susturulmaya çalışıldığını, bize itaatin öğütlendiğini görüyoruz. Her gün çeşitli biçimlerde şiddete uğrarken bize, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde evde oturun deniyor! Soruyoruz: Bu toplumun yarısını oluşturan kadınların haklarından rahatsız olan, kadınların sesini kısmaya çalışan devlet kimin devleti? Bu isyandan, eşitlik talebimizden, daha özgür bir hayat tahayyülümüzden, kahkahamızdan, arzularımızdan, varoluşumuzdan, yılların mücadelesiyle kazandığımız haklardan ve 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşümüzden vazgeçmeye hiç niyetimiz yok. Haklı olduğumuzu biliyoruz. Hakkımız olduğunu biliyoruz” dedi.