Kuran’a Hizmet Vakfı yöneticisi Ayhan Şengüler’in öz kızı Hifa İkra’yı üç yaşındayken istismar etmesine karşı adalet mücadelesi veren Fatma Nur Çelik ve sekiz yaşındaki kızı İkra geçtiğimiz gün Zeytinburnu sahilinde ölü bulunmuştu. Fatma Nur Çelik ve kızı İkra için Ümraniye Hidayet Camii'nde cenazesi gerçekleşti. İstismar davasındaki yargılama sürecinde dosyayı takip eden avukatlar ve Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Av. Müjde Tozbey, TİP Milletvekili Sera Kadıgil ve CHP Millletvekili Aylin Nazlıaka da cenazeye katıldı.Fatma Nur ve kızı İkra'nın cenazelerini kadınlar erkeklere taşıtmadı. Fatma Nur Çelik ve kızı Hifa İkra Ihlamurkuyu Mezarlığı'nda defnedildi.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel
Fatma Nur ve kızını korumayan Bakanlık cenazeye katıldı
Cenazeye Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından çok sayıda Aile Sosyal Destek Programı personeli katıldı.
Kadınlar tepki gösterdi: Caniler elini kolunu sallayıp geziyor, küçücük çocuk burada yatıyor
Cenazeye katılan kadınlar Fatma Nur Çelik’in ölümü üzerinden adaletsizliğe tepki gösterdi. Kalabalık sık sık “Nerede adalet?” diye sordu. Bir kadın, “Herkes bir isyan etsin, dur desin. Caniler elini kolunu sallayıp geziyor, küçücük çocuk orada yatıyor” dedi. Bir başka kadın ise “Benim kız torunum var, korkuyorum nasıl yetişecek bu ülkede diye” sözleriyle kaygısını dile getirdi. Bir başka kadın, “Öğretmeni öldürüyorlar, kadınları öldürüyorlar” derken, başka bir kadın, “Adaletin sahip çıkması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine çevredeki kadınlar “Adalet mi var?” diye karşılık verdi. Kalabalıktan bir kadın “Susmayın artık, yeter ya, sustukça çocuklar ölüyor” diye bağırdı. Bir başka kadın ise “Bu Fatma Nur iki kere öldü. Nerede adalet, nerede savcı, nerede hakim?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel
Ailedeki erkekler cenazeye katılan kadınları tehdit etti
Fatma Nur ve İkra'nın defnedilmesinin ardından ailedeki erkekler cenazeye katılan kadınları tehdit edince tartışma çıktı. Polis kalkanlarla barikat oluşturdu. Kadınlar, polisin güvenliği sağlamasının ardından mezarlıktan çıkmayı bekliyor.

Ne olmuştu?
Anne Çelik de çocuk yaşta Şengüler tarafından istismar edilmiş, ardından da Şengüler ile evlendirilmişti. Kızı ve kendisi için adalet nöbeti tutan ve kamuoyundan destek isteyen Çelik, "Başıma bir şey gelirse intihar demeyin” demişti. Kuran’a Hizmet Vakfı yöneticisi Ayhan Şengüler’in üç yaşındayken çocuğunu istismar ettiği gerekçesiyle açılan dava sürerken mağdur çocuğun annesi Fatma Nur Çelik adliyedeki nöbetine devam ediyordu. Çelik, kızının ve kendisinin yaşamı için mücadelesini sürdürürken hem devletten hem de kamuoyundan destek talep ediyordu. Hifa İkra’nın sağlık durumunun kötüleşmesi sonucunda kız çocuğu hastaneye kaldırıldı ve tedavi altına alındı. Davanın karar duruşması 5 Mayıs’ta görülecekti, fail Ayhan Şengüler ise tutuksuz yargılanıyordu. Vakıftan tehditler alıyordu,devlet tarafından korunmuyordu, fail serbest bırakılmıştı. Fatma Nur Çelik ile haber yapmak üzere görüştüğümüzde, kendisinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığındaki yetkililerce haber verilmeden ziyaret edildiğini ve "kamuoyu oluşturma çabasının yetkililerce engellenmeye çalışıldığını" söylemişti. Çelik, tehditler devam ettiği için yapacağımız haberde bu iddiasına yer vermememizi istemişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ölümün ardından yapılan açıklamada ise anne Fatma Nur Çelik için 'reddedici tutumları oldu' denilerek suçlayıcı ifadelere yer verildi.
Fotoğraflar: Eylem Nazlıer/Evrensel
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN






















