ETF’de direniş sonuç verdi
ETF Tekstil’de başta tazminatları ve ikramiyeleri olmak üzere alacakları için direnişe geçen işçilerinin mücadelesi sonuç verdi.

ETF Tekstil’in kapatılmasının ardından başta tazminatları ve ikramiyeleri olmak üzere alacakları için direnişe geçen DERİTEKS işçilerinin mücadelesi sonuç verdi. ETF Tekstilin mal varlıklarına haciz koyuldu.

Patron Sanem Dikmen’in fabrikayı kapatıp malları polis eşliğinde kaçırmasına ve defalarca gözaltına alınmalarına rağmen ETF Tekstil işçileri mücadelelerini sürdürdü. Direnişin 79. gününde açıklama yapan işçiler direnişi sonlandırdıklarını duyurdu.

Fabrika önünde yapılan açıklamaya Emek Partisi, TKP, DİP, Birleşik İşçi Hareketi, Limter-İş, Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği yöneticileri de katılarak konuşma yaptı.

‘YILMADAN DİRENDİK’

Direnişteki işçilerden Nadim Yolcu, direniş boyunca yanlarında olanlara teşekkür ederek, “Burada 5 defa çevik kuvvet müdahalesi ile karşılaştık. Yılmadan direndik. İşçilerinin ne kadar güçlü olduğunu tekstil işçileri direnemez diyenlere gösterdik” dedi.

İşçilerden Muharrem Yiğit de konuşmasına Evrensel’e teşekkür ederek başladı. Yiğit, “ETF işçisine, işçi sınıfına pek çok şey kattığını düşünüyorum. Bir patrona karşı 79 gün boyunca mücadele ettik, bu mücadele burada bitmeyecek. Direnişi sürdürürken burada yanımızda olan sınıf dostlarımız vardı. Gündüz bizi yalnız bırakmayan ve her anımızı haber yapan yürekli gazetecilerimiz de vardı. Evrensel buradaydı, diğer işçiden yana haberciler, gazeteler yanımızdaydı. Yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


‘MÜCADELE KAZANACAK DEMİŞTİK’

ETF direnişinin sınıf hareketine çok önemli katkılarda bulunduğunu ifade eden DERİTEKS Genel Sekreteri Ayhan Yanılmaz, “ETF işçilerinin mücadeleye, direnişlere katılmadığını söyleyenler ETF direnişini gıpta ile seyretti. İlk gün işçiler kazanacak, direniş kazanacak, mücadele kazanacak dedik. Kazanacağımızı gördük. Mahkemeler iki ay sonra da olsa taleplerimize olumlu yanıtlarla döndü” dedi.

Yanyılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanem Hanım bu işçiler direnişe çıktığında ‘3 gün sonra kocaları izin vermez’ diye düşünüyordu. ‘Bu sendika zaten baraj altında ezilmiştir’ diye bakıyordu. Bu direniş kazanımla bitti, burada ve buranın dışındaki bütün mallara haciz konulduğu için çadır direnişini sonlandırıyoruz. Ancak direnişimiz son bulmuyor, markaların önüne gitmeye, yan yana gelip sesimizi çıkarmaya, haklarımızı tamamen alana kadar devam edeceğiz” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül