Eskişehir: Kadın cinayetlerinde hayatını kaybeden kadınlar anısına fidan diktiler
Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, kadın mücadelesi ve kadın cinayetlerinde hayatını kaybeden kadınların anısına ‘Bir Kişi Daha Eksilmeyeceğiz’ diyerek fidan dikti.

8 Mart etkinliklerine kadın katliamlarında hayatını kaybeden kadınları anmak ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek için fidan dikme etkinliği ile başlayan Eskişehir Demokratik Kadın Platformu "Bir Kişi Daha Eksilmeyeceğiz" dedi.

İSTATİSTİKLERDE SAYI DEĞİLİZ, GÜCÜMÜZÜ BİRLİKTELİKTEN ALIYORUZ
Platform adına konuşan Eğitim Sen Yürütme Kurulu Üyesi Özge Akgül Ayaz, kadınların hayatın her alanında ürettiği ve toplumun yarısını oluşturduğu halde her alanda eşitsizliklere maruz kaldığını, yaşanan tüm açmazlardan, ekonomik krizlerden ilk etkilenenlerin kadınlar olduğuna dikkat çekti. “Şiddet ve istismarı iliklerine kadar yaşayan, her gün tekrar tekrar öldürülen ve istatistiklerde birer sayı olarak kalanlarız… Kılığına, kıyafetine, yürüyüşüne, kahkahasına, boşanmasına, nafakasına, aşkına, sevgisizliğine müdahale edilme hadsizliğine maruz kalanlarız… Fakat tüm bunları birliğimizden aldığımız güçle, yan yana gelerek, direnerek omuzluyoruz” diyen Ayaz, mücadele ilhamlarını tarihte direnen tüm kadınlardan ve kadınların ödediği bedellerden aldıklarını söyledi.


HAYATI YEŞERTECEK OLAN BİZ KADINLARIZ
1857 8 Mart’ında yakılan 129 dokuma işçisinin, Rosa Luxemburg’ların, Clara Zetkin’lerin, Şule Çet’lerin anısına Nevin Yıldırım’ın haklılığıyla fidanlarını toprağa ektiklerini belirten Ayaz, bu fidanlar gibi hayatı yeşertecek olanların da yine kadınlar olduğunu vurguladı. Ayaz, “Mücadelede ve kadın cinayetlerinde kaybettiğimiz kadınları unutmadan ama asla da yılmadan devam ediyoruz direnmeye ve üretmeye. Bu sene de bu inançla, bu dirençle çıkıyoruz 8 Mart’ta alanlara” dedi.



İlgili haberler
Dersim’de kadınlar 8 Mart şöleninde buluştu

Dersim’de yüzlerce kadın şenlikte bir araya geldi. Kadınlar “Kendi yaratmadığımız krizin yükünü biz...

Gebze: ‘Kadınlar yan yana geldikçe güçleniyor’

Gebze Ekmek ve Gül Grubunun çağrısıyla kahvaltıda buluşan kadınlar Flormar direnişini, yerel seçimle...

Esenyalı: 700’ü aşkın kadın 8 Mart şenliğinde bulu...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin kurulduğu günden beri geleneksel hale getirdiği 8 Mart şenliğind...