Eskişehir Demokratik Kadın Platformu Gülşen’le dayanışmak için bir araya geldi
Eskişehir Demokratik Kadın Platformu: “Ne size ne kadın düşmanı politikalarınıza itaat etmiyoruz”

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu , kadınlara ve LGBTİ’lere desteğini özgürce ifade ettiği için tutuklanan, tepkiler sonrasında tutukluluğu ev hapsine çevrilen Gülşen’le dayanışmak için bir araya geldi.

Eskişehir Kanatlı Avm Önü’nde yapılan basın açıklamasını platform adına okuyan Özlem Tanç, “Siyasi iktidar seçim atmosferine müzik festivallerini yasaklayarak, sanatçılara konser yasağı getirerek, milyonlara sürtük diyerek girdi. Gülşen’e aylardır yapılan sistematik saldırıların ardından son olarak tutuklanması baskı rejiminin boyutlarını gösteriyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı makbul kadın anlayışını ideolojik olarak yaymaya çalışıyor. Biliyoruz ki kadınlar açısından dinci gericilik her zaman patriyarkanın baskı aracı olmuştur. O yüzden laik bir yaşam kadınlar açısından çok önemlidir. Kadınların etek boyuna, göğüs dekoltesine, saçının rengine, doğrup doğurmayacağına, kaç çocuk doğuracağına kadar karar vermek isteyen partiyarkayı yine kadınlar yıkacak.” dedi.

‘NE SİZE NE KADIN DÜŞMANI POLİTİKALARINIZA İTAAT ETMİYORUZ’

Konuşmasına Türkiye’nin demokrasiden, özgürlükten, güvenilir bir yer olmaktan hızla uzaklaşmasının sebeplerinden olan, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması ve tüm kararların tek adamdan çıkması olduğunu belirterek devam eden Tanç, “İktidarın nefret söylemi, muhalefetin iktidarı besleyen tutumları ve yargının erkek aklı biz kadınları ve LGBTİ+'ları hedef almakta ve her an bir ölüm, tecavüz, tutuklama ile karşı karşıya bırakmaktadır. Katillerin, tecavüzcülerin sırtını sıvazlayanlara sözümüz var; sokakta, evde, okulda, işyerinde her yerdeyiz. Ne size ne kadın düşmanı politikalarınıza itaat etmiyoruz. Nefret politikalarıyla öldürdüğünüz kadınlar, katlettiğiniz lubunyaların isyanıyla mücadelemizi büyütüyor ve bir kez daha haykırıyoruz: Yaşasın Kadın Dayanışması! Sesimizi yükselttiğimizde hep kazandık, Gülşen’in tutukluluğu sona erdi. Ancak ev hapsinde ve hala tam olarak özgür değil. Hiçbir kadın size göre makbul kadın olmadığı, istediğini giydiği, istediğini söylediği için baskı altında, tutuklama tehdidiyle yaşamayacak.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül