EMEP Adayı Funda Bakış: Seçime ayrılan bütçe çocukların beslenmesine ayrılmıyor
“Belediye bütçesinin halk için, çocuklarımız için harcanacağı yerel yönetimler için geliyoruz. Yoksulluk ve sömürü düzeni sona erene kadar da bunun için mücadeleye devam edeceğiz”

Emek Partisi (EMEP) Haliliye Belediye Başkan Adayı Funda Bakış, öğrenci velileri ile çocukların sağlıklı beslenmesi üzerine konuştu. Haliliye’ye bağlı Devteyşti Mahallesi’nde bulunan Ahmet Yesevi İlkokulu önünde öğrenci velileri ile sohbet eden Bakış, Urfalı kadınlara seslenerek “Belediye bütçesinin halk için, çocuklarımız için harcanacağı yerel yönetimler için geliyoruz. Yoksulluk ve sömürü düzeni sona erene kadar da bunun için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Bakış, ülkede yaşayan her iki çocuktan birinin yetersiz beslendiğini söyledi. Bu durumdan Haliliye’de yaşayan çocukların da azade olmadığını belirten Bakış, “Ülkede yaşayan her iki çocuktan birinin yetersiz beslendiği, çocukları açlığa mahkum eden yoksulluğun gün geçtikçe arttığı gerçeğiyle karşı karşıyayız” diye konuştu. Çocuklarının beslenme çantasına ne koyacağını düşünen emekçi ailelerin sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Bakış, “Çocuğunu kuru ekmek ile okula göndermek zorunda kalan kadınların sesini duyurmak için bir kez daha sesleniyoruz: Her okulda bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek her çocuğun hakkıdır” dedi.

Rant ve kâr hırsıyla yoksulluğa sebep olanların devletin bütçesi ile zenginleştiklerine değinen Bakış, “Onlar ceplerini doldururken bakanlık çocuklara bir öğün yemek verecek bütçe olmadığını söylüyor. İktidar bugün seçim için milyonlarca liralık bütçe ayırabiliyorken çocuklara bir öğün ücretsiz yemek verecek bütçe sağlamıyor. Biliyoruz ki bakanlığın her çocuğa bir öğün yemek sağlayacak bütçesi var” dedi.

Belediye bütçesinin halk için, çocuklar için harcanacağı bir yerel yönetim anlayışına sahip olduklarını vurgulayan Bakış, “Yoksulluk ve sömürü düzeni sona erene kadar da bunun için mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.