Eksen Makine’de kadın işçilerin direnişi devam ediyor
Patronun ‘kriz var’ bahanesiyle maaşları ödemediği Eksen Makine'de işçiler haklarını almak için başladığı direnişe devam ediyor.

Gebze Tavşanlı Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) Eksen Makine’de çalışan işçiler, ücretlerin ödenmemesi ve kötü çalışma koşulları nedeniyle başladıkları direnişi devam ettiriyor. Eksen Makine patronunun kriz bahanesiyle bir süredir üretime ara verdiğini belirten işçiler, çalışan işçilerin maaşlarının da 3 aydır ödenmediğini söylüyor.

Özellikle geçtiğimiz senenin eylül ayından bu yana işyerinde saldırının ve baskının arttığını vurgulayan işçiler, patronun "Servisler artık sadece E-5 üzerinden geçecek, ona göre kendinizi hazırlayın" diyerek kendilerini yıldırmaya çalıştığını aktardı. Servis güzergahlarının değiştirilmesiyle 45 dakikaya yakın yürümek zorunda kalan işçiler, zaten düzensiz ve yarım ödenen maaşların son 3 aydır hiç ödenmediğini belirtti.

Büyük çoğunluğunu kadınların oluşturduğu işçiler, patronla yaptıkları görüşmede alacaklarını istemiş patron ise “Para yok, ödeme yapmıyoruz” demişti bunun üzerine işçiler, haklarını almak için fabrika önünde direniş başlatmıştı.

Eksen Makine, Arçelik ve Arzum gibi markalara fason olarak küçük ev aletleri (çay makinesi, kahve makinesi, tost makinesi, buharlı ütü vb.) üretimi yapıyor. Fabrikada örgütlü sendika ise Türk-İş'e bağlı Türk Metal sendikası.

İlgili haberler
GRİPİN’DE ANLAŞMA SAĞLANDI: Kadın işçiler ‘özgüven...

Greve çıkan Gripin işçisi kadınlar ile işveren arasında anlaşma sağlandı. İstedikleri zammı alamasal...

GÜNÜN DAYANIŞMASI: Flormar işçilerinden bereler

‘Soğuk kış günlerini dayanışmanın sıcaklığıyla ısıtmak istemez misiniz? Siz de dayanışma ürünlerimiz...

Flormar işçileri direnişin yaşamlarını nasıl etkil...

Sendikalaştıkları için işten atılan Flormar işçisi kadınların direnişi 8. ayında. Kadın işçiler tüm...