Edremit’te yaşayan kadınlar ‘Hak gasplarına karşı birlikte mücadele’ diyor
Edremit Ekmek ve Gül Grubu Ekmek ve Gül dergisi kasım sayısını Edremit’te yaşayan kadınlara ulaştırdı. Pek çok kadın pandeminin olumsuz etkilerini yaşarken, mücadelenin önemine vurgu yaptı.

Edremit Ekmek ve Gül Grubuolarak Altınoluk çevresi ve Şahindere Mahallelerinde ev ev, sokak sokak maske ve mesafe kurallarını dikkate alarak Ekmek ve Gül dergisi dağıtımını gerçekleştirdik. 

Emekçi kadınlarımızın yükselen sesi olmaya devam eden “Ekmek ve Gül” kasım sayısı özellikle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında daha da çok kadınımıza ulaştı.

Dergimizin dağıtımı yapılırken #ŞiddeteKarşıBenimSözüm etiketi ile sözlerimize başlayarak; kadınlar ile kısa kısa yakın tarihte İzmir’de yaşanan deprem, işsizlik, yoksulluk, işyerlerinde yaşanan şiddet, ekonomik sıkıntılar, kadın ve çocuk istismarı, doğa talanı üzerine güzel sohbetler yapma imkanı bulduk.

Görüştüğümüz her kadın, pandemi süreciyle ilgili endişelerini de dile getirdi. Kadınların şiddete karşı sözlerini de dinledik tabii ki; kaygı duymadan, şiddete ve istismara uğramadan, hakları sömürülmeden, kıdem tazminatları ve emeklilik hakları gasbedilmeden, kendi inisiyatifleri ile hareket edebilecekleri yaşam talep ettiklerini söylediler.

Gücümüz birliğimizdir!


İlgili haberler
GÜNÜN HEYECANI: Edremitli kadınlar 25 Kasım için h...

Edremitli Kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla heyecanla hazırlıklar...

Edremit’te kadınlar İstanbul Sözleşmesinin iptalin...

Edremitli kadınlar İstanbul Sözleşmesinin iptal edilmek istenmesine karşı mücadeleye devam ediyor.

Edremit Ekmek ve Gül Grubu: İstismarı aklatmayacağ...

Meclise gelmesi gündemde olan çocuk istismarına evlilikle af tasarısına karşı Edremit Ekmek ve Gül G...