Edremit Ekmek ve Gül Grubu iki haftada bir buluşuyor!
Edremit Ekmek ve Gül Grubu'ndan kadınlar düzenli olarak yan yana gelip hem sorunlarını tartışıyor hem de daha çok kadına ulaşmak, daha çok tartışmak için etkinlikler planlıyorlar.

Edremit Ekmek ve Gül'den kadınlar olarak pandemiye rağmen iletişimi koparmamaya gayret gösteriyoruz. İki haftada bir toplanarak gündemden, hayattan, sömürüden ve zorlukla döndürmeye çalıştığımız mutfaklarımızdan bahsediyoruz.

26 Aralık’ta yine çok verimli bir toplantı yaptık. Kadın sığınma evine yönelik Belediyemizden taleplerimizi konuştuk. Yaşanılan süreçte yakın çevremizde de gün geçmiyor ki kadın cinayeti işlenmesin. Bunların önüne geçilmesi, en azından kadınların danışma birimi olarak hizmet verecek bir oluşumun girişimlerine destek vereceğimizden bahsettik. Daha sonra Maraş katliamı canlı tanıklarından Nilgün Tuncer'den o süreçte yasadıklarını dinledik.

NELER YAPACAĞIZ…

8 Mart Dünya Emekçi kadınlar gününe kadar Edremit Ekmek ve Gül korosu, halkoyunları ekibi hazırlığı konusunda çalışmalar başlatmaya karar verdik. Kitap okuma günleri, daha geniş katılımlı paneller gibi organizasyonlar planladık.

Şiddet dolu bir ilişkiden kaçan ve küçük kızı ile yaşam mücadelesi veren bir kadını anlatan Maid’i birlikte izlemek için takvimimizi belirledik. "Gücümüz birliğimizdir" sloganımız ile dayanışmamızı sürdüreceğiz.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Edremitli kadınlardan İstanbul Sözleşmesi videosu

Balıkesir Edremit’ten Eğitim Sen ve SES’li emekçi kadınlardan İstanbul Sözleşmesi videosu: 'Yaşamın...

Maid: Alex tek başına kalmadı hiç!

Alex aslında bizden biri: Hep susturulan, bir şekilde gitme cesareti bulamayan. Zaman zaman düşen, g...

GÜNÜN ŞARKISI Kelmti Horra

Tanımayanlarınızla Tunuslu müzisyen Emel Mathlouthi’yi tanıştıralım. Neslinin Fairuz’u olarak biline...