Denizli Ekmek ve Gül, film ve söyleşi etkinliğinde savaş, göç ve şiddeti tartıştı
Denizli Ekmek ve Gül Grubu, 25 Kasım öncesi film ve söyleşi etkinliğinde kadınlarla buluştu.

Denizli Ekmek ve Gül Grubu, 25 Kasım öncesi film ve söyleşi etkinliği gerçekleştirdi. Metaforik anlatımlarla İsrail Filistin savaşı gölgesinde insan ilişkileri, şiddet ve yoksulluğa dikkat çeken 2002 yapımı "Kutsal Direniş" filminin izlendiği etkinliğin ardından gerçekleşen söyleşide, savaş, şiddet, göç ve yoksulluk başlıkları tartışıldı. 

Havva Meşe’nin açılış konuşmasını yaptığı söyleşide 25 Kasım'ın tarihine değindikten sonra yoksulluk, savaş, göç ve şiddet başlıklarında kadınlar, AKP'nin kadın politikaları ve kadınların mücadelesi tartıştı. Sosyoloji bölümü öğrencisi Gülseren Doğru’nun "Göç ve göçmen kadınlar" başlıklı sunumunda  ise Türkiye’de Suriyeli ve İranlı mülteci kadınların yaşam koşulları tartışıldı. 

Uluslararası düzeyde artan ekonomik sorunların kadınlara yansıması ve sağ otoriter sermaye hükümetlerinin kadınların yaşamına etkilerinin incelendiği söyleşide, Eğitim-Sen’li resim öğretmeni Emel Keysan’ın katkılarıyla eğitim ve sanatın toplumsal yaşamın gelişimine katkıları, kadınların özgür yaşam talepleri dile getirildi. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde "karanlık ağları birlikte yırtmak" için yoksulluğa, savaşa ve şiddete karşı alanlarda olma çağrısı yapıldı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül