GÜNDEM

Çocuklar için bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek davasında istinaf başvurusu

Okullarda "1 öğün ücretsiz sağlıklı yemek her çocuğun hakkı" diyerek MEB'e açtığımız davanın reddedilmesinin ardından Bölge Adliye Mahkemesine istinaf başvurusu yapıldı.

TBMM'de 23 Nisan oturumu: Çocuklara en büyük hediyemiz gelecek için mücadelemiz olacak

TBMM'de 23 Nisan özel oturumunda, AKP ve MHP’den yeni anayasa çağrıları gelirken, partiler adına milletvekilleri kürsüde söz aldı.

28. Bahar Futbol Turnuvası’nda kadına şiddete karşı farkındalık damga vurdu

Kızılırmak Federasyonu Bahar Futbol Turnuvası’nın 28’incisini başlattı. 8 hafta sürecek turnuvanın açılışına, 'kadına şiddet' ve 'ÇEDES' damga vurdu.

İki çocuğu cinsel istismara maruz bırakan 'cinci hoca'ya tahliye

İki çocuğa taciz ve cinsel istismara maruz bırakmaktan tutuklanan 'cinci hoca' lakaplı Cüneyt Vural jet hızıyla tahliye edildi. Mahkemeni tahliye gerekçesi ise 'Çocuğun bekareti var.'

DFG ve MKG: Saldırılar gazetecileri yıldıramaz

MKG ve DFG, basın çalışanlarına yönelik operasyonları kınayarak, "Bu saldırılar özgür basın emekçilerini yıldıramaz. Artık bu tarz yönelimlerden vazgeçin" diye açıklama yaptı.

Esnek çalışma örneği: HT Solar'da işten çıkarılan işçiler anlatıyor

İşten atmalar "üretim azaldı" denerek sürerken, işçilerin iş yükü ve işten atılma korkusu artıyor. İşten atılan HT Solar işçisi kadınlar Ekmek ve Gül'e konuştu.

Ekmeğimizi kazanırken de varız, direnirken de var olacağız

Megap'ta direnişte olan Berfin: Nasıl çalıştıysam, hakkımı da öyle ararım

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Film Festivali’nden logosunu çekti

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 'LGBT propagandası' iddiasıyla İstanbul Film Festivali’nden logosunu çekti.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024-2028 stratejik planı: Hedef 4-6 yaş aralığı, engel sekülerleşme

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024-2028 Stratejik Planı yayınladı. Üniversiteli gençlere ulaşılamadığından yakınılan planda risklerin başında ise sekülerleşme, kadın ve LGBTİ hareketi sayılıyor.

Doç. Dr. Cangül Örnek: Diyanetin stratejik planında politik tercihler öne çıkıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın strateji planını değerlendiren Siyaset Bilimci Doç. Dr. Cangül Örnek, “Diyanet, reformlara kafa tutan bir kurum haline geldi” dedi.

İstismara karşı mücadele eden kadınlar: Kadınların dayanışması güçlü hissettiriyor

Yıllarca akrabaları tarafından istismara uğrayan, bugün 12, 17 ve 21 yaşında olan kız kardeşler ilk önce çekindiklerini, korktuklarını daha sonra birbirlerinden güç aldıklarını ifade etti.

"Kadınların mücadele ile kazanılmış haklarını savunmaya devam edeceğiz"

Bolu'da eşi tarafından katledilen Meltem Zengin için Bolu Kadın Platformu üyeleri açıklama yaptı.

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği 1 Mayıs'ta alanda olacak

Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği'nden kadınlar 'Ekmeğin pahalı, emeğin ucuz olduğu bu hayata' karşı 1 Mayıs'ta alanlarda olacak.

İşçi kadınlara esnek ve güvencesiz çalışma sarmalı

İktidarın OVP ve benzeri planlamaları kadınların hayatına esnek ve güvencesiz çalışma olarak yansıyor. Kadın işçi ve emekçiler işsizlikle burun burunu çalışmaya devam ediyor.

Şatafat ve pırıltının öteki yüzü

‘Istakoz’dan sonra sıra günü birlik yurtdışı seyahate geldi. Şatafatta boğulan iktidar yandaşları bir yana Havin gibi milyonlarca çocuk işçi çalıştığı için okumaya hasret kalıyor.

İnsanca yaşam, güvenceli iş ve ücretsiz kreş için 1 Mayıs’a

1 Mayıs’a giderken İzmir’de belediye işçisi kadınlar kadro, güvenceli iş, eşit işe eşit ücret ve kreş talebiyle meydanlara çağırıyor.

Erdoğan, Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan'a dava açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 yıl önce şüpheli şekilde ölen Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan'a dava açtı.

AYM'nin 'boşanma reddi sonrası 3 yıl bekleme' maddesinin iptali ne anlama geliyor?

Anayasa Mahkemesi Medeni Kanun madde 166/4'te düzenlenen ve boşanma davası reddedilip ortak hayat kurulamadığı ihtimalde boşanma için 3 yıl beklenmesini zorunlu kılan hükmü iptal etti.

İstinaf, taciz davasında 'takdir indirimi'ni hukuka aykırı buldu

İstinaf, Şişli’de 17 yaşındaki kız çocuğuna sarılmaktan yargılanan sanığa 'sarkıntılık düzeyinde çocuğun cinsel istismarı' suçundan verilen cezada 'takdir indirimi'ni hukuka aykırı buldu.

Kadın cinayetinde 'İyi hal' indirimi

Zonguldak Ereğli’de eski kadın arkadaşı Yeşim Sönmez’i pompalı tüfekle vurarak öldüren Başaran Çevikoğlu’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası İyi hal indirimiyle müebbet hapse indirildi.