Cinsel saldırıda bulunan kayınpederini öldüren kadın tahliye edildi
Kendisine sistematik olarak cinsel saldırıda bulunduğu için kayınpederini öldüren Esma Yeşilbaş tutuksuz yargılanacak.

Kendisine sürekli cinsel tacizde bulunan kayınpederini öldüren Esma Yeşilbaş’ın yargılandığı dava Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Esma Yeşilbaş, eşi, kayınvalidesi ve avukatı katıldı.

‘ÇOCUĞUMU ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ’
Kayınpederinin kendisini evlendiği tarihten beri taciz ettiğini anlatan Yeşilbaş, "Olay tarihinde eve geldiğimde benimle ilişkiye girmek istediğini söylemesi üzerine ben karşı koydum ve bağırdım. Bunun üzerine çocuğumu öldürmekle beni tehdit ederek bana vurdu. Ben de çocuğumu alarak ağabeyimin evine kaçtım. Orada çocuğu yengeme bırakarak ağabeyimin silahını alarak tekrar eve döndüm. Amacım kendimi öldürmekti ama çocuğum gözümün önüne gelince yapamadım. Odasında uyumakta olan kayınpederimin başına bir el silahla ateş açtım. Ondan sonra polisi aradım." diye konuştu.

TACİZE MÜDAHALE EDEN KAYINVALİDE ŞİDDETE MARUZ KALMIŞ
Müşteki olarak beyanı alınan Esma Yeşilbaş'ın kayınvalidesi S. Y’de eşinin daha önce diğer gelinine tacizde bulunduğunu, buna müdahale etmeye çalıştığında eşinden şiddet gördüğünü anlattı: "Olaydan sonra gelinim kendisine yaptığı eylemleri bana söyledi. Söylediklerine de inanıyorum. Ben sanık Esma'dan şikayetçi değilim." ifadelerini kullandı.

Tanık olarak dinlenilen sanık Yeşilbaş'ın eşi Bülent Yeşilbaş da "Zaman zaman eşimde morluklar fark ediyordum. Eşim durumu bana yansıtmamaya çalışarak oraya buraya vurduğunu söylüyordu. Meğerse babam olacak adam ona sarkmış." diye konuştu.

DİĞER GELİNE DE TACİZ
Diğer tanık Kader Yeşilbaş ise kayınpederinin kendisine yönelik de bazı eylemlerinin olduğunu savunarak, "Kayınpederimin sarkıntılık eyleminde bulunmasından sonra karakola giderek şikayetçi oldum. Ancak alkollü olduğu ve kayınpederim olduğundan dolayı işlem yapılmadı. Kayınvalidemin beyanları doğrudur. Bize karşı eylemlerinden dolayı müdahale edince kayınvalidemi de döverdi” diyerek yoldan geçen kadınları bile taciz ettiğini anlattı.

Sanık Esma Yeşilbaş'ın avukatı Aydın Mollaoğlu da müvekkilinin bir yaşında çocuğu olduğunu belirterek, tahliyesini ve beraatini talep etti.

ESMA TUTUKSUZ YARGILANACAK
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Esma Yeşilbaş'ın üzerine atılı suçun iddianame anlatımıyla ortaya konan olaysal şartları, cezaevinde kaldığı süre, anne bakımına muhtaç çocuğunun bulunması, karartılacak delil olmaması ve kaçma şüphesinin bulunmaması gibi gerekçelerle oy çokluğuyla tahliyesine karar verdi.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi amacıyla ertelendi.

NE OLMUŞTU?
Beykoz'da 35 yaşındaki Esma Yeşilbaş, 6 Şubat'ta kendisini cinsel saldırıda bulunan kayınpederi 69 yaşındaki Ahmet Yeşilbaş'ı silahla ateş ederek yaralamış, Beykoz Devlet Hastanesine kaldırılan Ahmet Yeşilbaş olaydan 3 gün sonra hayatını kaybetmişti.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Esma Yeşilbaş'ın tabanca ile kayınpederi Ahmet Yeşilbaş'ı öldürmek suretiyle "kasten öldürme" suçunu işlediği, ancak tanık ve müşteki anlatımları dikkate alındığında Esma Yeşilbaş hakkında "haksız tahrik" hükümlerinin uygulanması gerektiği belirtildi.
İddianamede, bu kapsamda Esma Yeşilbaş'ın "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.