Bursa’da kadın buluşması: Seyirci Olma İçinde Ol
Bursa’da DEMETER (Eşitlikçi Kadınlar Derneği) “Bu Forum Senin, Seyirci Olma İçinde Ol” çağrısıyla Merinos Park’ta birçok kadının katılımıyla bir etkinlik gerçekleştirdi.

Bursa’da DEMETER (Eşitlikçi Kadınlar Derneği) “Bu Forum Senin, Seyirci Olma İçinde Ol” çağrısıyla Merinos Park’ta birçok kadının katılımıyla bir etkinlik gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Nilgün Aslanoğlu yaptığı açılış konuşmasında “Karanlık bir dönemden geçiyoruz, artan kadın katliamları, hayvanlara yönelik katliamlar… Dünyanın her yerinde insan haklarına aykırı düzenlemeler yapılıyor” dedi. Aslanoğlu, kriz dönemleri ve savaşlarda en çok kadınlar ve çocukların etkilendiğini söyledi. Aslanoğlu “Tüm bu zorluklar karşısında, dayanışmayı örgütlemek ve birliğimizi çoğaltmak, yan yana omuz omuza birlikte yürümek için bugün burada bir araya gelmekten çok mutluyuz” dedi.

Etkinlik taş boyama atölyesi, resim atölyesi, doğanın dili geri dönüşüm atölyesi, doğaçlama atölyesi gibi çalışmaların yanında, kadın ve çocuk hakları, kadın kanserleri söyleşileri ile devam etti. Müzik ve ritim grubu eşliğinde gerçekleşti.

Kadın hastalıkları uzman doktorların, psikologların, barodan kadın ve çocuk hakları komisyonundan avukatların sunumları da yer aldı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül