Bıçak zoruyla cinsel saldırıda bulunan sanığa 20 yıla kadar hapis istendi
Zonguldak'Ta boşandığı kadına bıçak zoruyla cinsel saldırıda bulunan Cengiz B. hakkında 'boşandığı eşine cinsel saldırı' ve 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından 20 yıla kadar hapis istendi.

Zonguldak'ta boşandığı H.B.'ye bıçak zoruyla cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan Cengiz B. hakkında savcı, "boşandığı eşine cinsel saldırı" ve "konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından 20 yıla kadar hapis cezası istedi.

Olay, nisan ayında Gökçebey ilçesine bağlı Tepeköy'de meydana geldi. H.B., hakkında uzaklaştırma kararı olmasına rağmen eve gelen eski eşi Cengiz B.'nin, boğazına bıçak dayayıp tehdit ederek kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu belirterek şikayetçi oldu. Soruşturma kapsamında Cengiz B., jandarma tarafından gözaltına alındı. Cengiz B. jandarmadaki ilk ifadesinde suçlamaları reddederken evdeki bir bıçakta DNA'sı ve vücudunda H.B.'ye ait tırnak izleri bulunması nedeniyle tutuklandı.

Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada tutuklu sanık Cengiz B. ile avukatı hazır bulunurken, şikayetçi tarafından katılan olmadı. Duruşmada sanık beraatini istedi. Mütalaasını açıklayan savcı, sanığın "boşandığı eşine cinsel saldırı" suçundan 18 yıla kadar, "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan da 2 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık avukatına savunma hazırlaması için süre vererek duruşmayı ertelerken Cengiz B.'nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Fotoğraf: Gülnaz Bingöl / csgorselarsiv.org

İlgili haberler
Cinsel saldırı davasında indirim kararı Yargıtay t...

Kırklareli'nde özel bir hastanede başhekimlik yapan Abdullah Çiftçi'nin doktor bir kadına cinsel sal...

Cezasızlık failleri cesaretlendiriyor: Cinsel sald...

Kadın cinayeti, kadına şiddet, istismar, cinsel saldırı davalarındaki cezasızlık her geçen gün daha...

Yoğun bakımdaki kadına cinsel saldırıda bulunan he...

Ege Üniversitesi'nde yoğun bakımda tedavi gören kanser hastası kadına cinsel saldırıda bulunan hemşi...