‘Başka ocaklar sönmesin, başka yürekler yanmasın’
Kızı Helin Palandöken'in öldürülmesinden sonra bireysel silahlanmaya karşı imza kampanyası başlatan Nihat Palandöken'e Yalova Belediyesinden destek.

Okul çıkışı Mustafa Yetgin tarafından öldürülen lise öğrencisi Helin Palandöken’in babası Nihat Palandöken’in bireysel silahlanmaya karşı başlattığı imza kampanyasına Yalova Belediyesi destek verdi.

Nihat Palandöken imza kampanyasına ilişkin şunları söyledi; “Ülkemizde bireysel silahlanma her geçen gün artıyor ve bu silahlarla her geçen gün masum insanlar hayatını kaybediyor. Bireysel silahlanmanın önlenmesi ve insanların ateşli silahlara ulaşmasının zorlaştırılması amacıyla bir komisyonun kurulmasını ve gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için bir imza kampanyası başlattık. Bu kampanyanın hedefine ulaşmasını, Türkiye Büyük Millet Meclisinde onaylanarak kanunlaşmasını istiyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Amacım başka ocakların sönmemesi, başka yüreklerin yanmaması, başka ailelerinde bu acıyla tanışmamasıdır.”

Yalova Belediyesinin desteğine teşekkür eden Palandöken, " Vefa Bey de bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu gösterdi. Elinden geleni yapmaya özen gösterdi. Vefa Bey'in sayesinde Yalova’daki bir parka kızımın ismi verildi. Bu konuda hem Belediye Başkanımıza hem de Yalova Belediyesine verilen karar sebebiyle müteşekkirim. Ülkemizi kampanyamıza destek olmaya davet ediyorum” dedi.

Kampanyaya destek veren Yalovo Belediyesi Başkanı Vefa Salman’da "Çok anlamlı bir kampanya. Çok duyarlı bir davranış. Bizim de görevimiz elimizden geldiğince kampanyaya destek vermektir. İnşallah bu kampanya amacına ulaşır" diye konuştu.


İlgili haberler
Başka Helin’ler ölmesin diye bir imza da sen ver

Öldürülen lise öğrencisi Helin Palandöken’in babası Nihat Palandöken’in bireysel silahlanmaya karşı...

Helin Palandöken’in katiline ağırlaştırılmış müebb...

Helin Palandöken'inin katili Mustafa Yetgin'e indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verild...

Helin Palandöken’in babası: Bir Helin, bir Leyla,...

‘Bir Helin, bir Leyla, bir Eylül daha ölmesin, bireysel silahlanmanın önüne geçilsin diye mücadeleye...