Antalya Kadın Platformu 25 Kasım için etkinlik takvimini açıkladı
Antalya Kadın Platformu düzenlediği basın toplantısıyla 25 Kasım eylem ve etkinlik takvimini açıkladı. 25 Kasım’da yürüyüş yapacak kadınlar 27 Kasım’da da Atatürk Parkı’nda miting yapacak.

Antalya Kadın Platformu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ne giderken açıklama yaptı. Büro Emekçileri Sendikası Antalya Şubesinde basın toplantısı düzenleyen kadınlar eylem ve etkinlik takvimlerini açıkladı.

Platform adına konuşan Bilgesu Yurdakul 1960 yılında Mirabel kız kardeşlerin verdiği mücadelenin hâlâ devam ettiğini söyleyerek, “2021 yılında da kadınlar hâlâ eşit olmayan, şiddete maruz kalan, yoksulluğa mahkum edilen, yasal haklarıyla korunamayan, yasaların yeterli uygulanmadığı yaşamın içinde mücadele ediyorlar ve mücadele etmeye de devam edecekler” dedi.

Kadınların İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğini vurgulayan Yurdakul, “İstanbul Sözleşmesi eşitsizlikleri, her türlü şiddeti önlemek için hazırlanan, LGBT+lar’ın haklarını korumanın yanında çocukların haklarını da koruyan bir sözleşmeyken ve bu sözleşmeyi ilk imzalayan ülke Türkiye’yken, iktidarın ve yandaşlarının çeşitli olumsuz manipülatif söylemleri ile Sözleşme uygulanmadığı gibi ilk çekilen ülke Türkiye oldu. Biz bu Sözleşmeden vazgeçmedik ve haykırdık. Yeniden haykıracağız, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” diye konuştu.

Sömürüsüz, eşit ve özgür bir dünya için mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Yurdakul, “Devletin bizi yok sayan, kadın düşmanı politikalarına ve erkek şiddetine karşı sessiz kalmıyor; sözümüzü söylemek mücadelemizi büyütmek için sokağa çıkıyoruz! Emeğimize, bedenimize ve kimliğimize sahip çıkmak için; sömürüye, milliyetçiliğe, militarizme, homofobiye ve savaşa karşı kadınların mücadelesini ve dayanışmasını yükseltmek için alanlara çıkıyoruz” dedi.

Antalya Kadın Platformu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü Etkinlikleri:

• Tutsak kadınlara kart atma eylemi

19 Kasım 2021 Cuma, 19.30, PTT Güllük şubesi

• Film gösterimi

21 Kasım 2021 Pazar, 19:00, Eğitim-Sen Antalya şubesi 

• Gece Yürüyüşü ve basın açıklaması

25 Kasım 2021 Perşembe, 19.30, Kapalıyol Halk Bankası önü

• 25 Kasım mitingi

27 Kasım 2021 Cumartesi, 15.00, Toplanma: Aydın Kanza Parkı Miting: Atatürk Parkı

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Belediye işçisi kadınlardan 25 Kasım sözü: ‘Övgüle...

İzmir’de Genel-İş üyesi kadınlardan şiddete karşı örgütlü mücadele çağrısı: Örgütlenirsek neler olur...

13 yaşında iş cinayetinde ölen Suriyeli Ula’yı 25...

Kadınlar için türlü biçimlerde ‘ölüm’ dayatan, emeğimizin, bedenimizin, çocukluğumuzun çalındığı bu...

Dicle Ekmek ve Gül Grubundan 25 Kasım söyleşisi

Dicle Üniversitesinden kadınlar 20 Kasım Cumartesi günü Avukat Songül Argünağa'nın katılımıyla 'Şidd...