Annesiyle cezaevine gönderilen 3,5 yaşındaki böbrek hastası Dilgeş ilaçlarını alamadı
Rosa Kadın Derneğine dönük operasyon kapsamında tutuklanan annesiyle cezaevine gönderilen 3,5 yaşındaki böbrek hastası Dilgeş, ilaçlarını alamadı.

Tutuklanan annesi Gönül Aslan’la beraber cezaevine gönderilen 3 buçuk yaşındaki Dilgeş, böbrek yetmezliği nedeniyle kullanması gereken ilaçları bayram izni nedeniyle revire bakacak kimse olmadığı için alamadı. İlaçların ancak Çarşamba günü ulaştırılacağı belirtildi.  Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Rosa Kadın Derneğine dönük başlatılan soruşturma kapsamında 22 Mayıs’ta gözaltına alınan 18 kişiden 12’si, çıkarıldıkları mahkemece “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklandı. 

DOKTORA GİTMELİ, CEZAEVİ ÇOK SOĞUK

Rosa Kadın Derneği avukatlarının cezaevinde görüştüğü anne Gönül Aslan, Dilgeş’le ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Dilgeş, böbrek yetmezliği hastası. Kontrole gitmemiz gerekiyordu ancak salgın nedeniyle gidemedik. Voiding Sistografi (İlaçlı Böbrek Filmi) çekmesi gerekiyor. Bayram sonrası randevu alıp hastaneye gidecektik. Hastaneye gittikten sonra başka bir tedaviye geçmesi gerekiyordu. O yüzden testi yaptırmamız gerekiyordu. Dilgeş’in biran önce cezaevinden çıkması gerekiyor. Cezaevine getirilirken yanımıza elbise alamadık. Kadınlar arkadaşlarımız Dilgeş üşümesin diye kendi kazaklarını verdi. 3 kat giydirdim. Kaldığımız koğuşlar daha önce kullanılmadığı için çok soğuk ve hepimiz üşüyoruz.”  Rosa Kadın Derneği avukatları götürdükleri elbiselerin personel eksikliği nedeniyle alınmadığını belirterek, “Böbrek hastası bir çocuk o soğukta kalıyor. Revir Çarşamba günü açılacak. Dilgeş ilaç kullanıyor olsun ya da olmazsın böbrek testi yapması ve yeni bir tedavi olması gerekiyor. Test cezaevinde yapılabilecek bir test değil. Dilgeş’in annesiyle bir an önce dışarıya çıkması gerekiyor” dedi.

İlgili haberler
Zeynep Şenpınar'ın katledilmeden iki hafta önce po...

Muğla’da ayrıldığı erkek tarafından öldürülen Zeynep Şenpınar’ın iki hafta önce karakola şikayette b...

GÜNÜN DİZİSİ:Big little lies

Farklı kadınların dingin bir sahil kentinde kesişen yollarının hikayesini anlatan bu dizi çok ama ço...

Mariana Pineda kimdir?

Endülüslü özgürlük savaşçısı Mariana Pineda 1 Eylül 1804'te doğdu, 26 Mayıs 1831'de Granada'da öldür...