Aleyna Tilki'yi taciz eden serbest bırakılmıştı, soruşturma uzlaşmaya gönderildi
Aleyna Tilki'ye evine 'baltayla girme' tehdidini eden Muhammed Erkam A. ile ilgili soruşturma, uzlaştırmaya gönderildi.

Aleyna Tilki’yi uzun zamandır takip eden, son olarak da Tilki’nin yaşadığı yüksek güvenlikli sitede kapısına dayanan ve nitelikli olarak konut dokunulmazlığının ihlal etme suçundan gözaltına alınan Muhammed Erkam A. ile ilgili soruşturma, uzlaştırmaya gönderildi.

DHA'dan Hilal Öztürk'ün haberine göre İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, uzlaştırma kapsamında olan "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan yürütüldüğü için, yasal zorunluluk gereği Uzlaştırma Bürosuna gönderildi. Uzlaştırmacının görüşmeleri sonucu, Aleyna Tilki ve şüpheli Muhammed Erkam A. arasında bir uzlaşma sağlanırsa, kamu davası açılmayacak. Tilki uzlaşmak istemediğini bildirirse şüpheli Muhammed Erkam A. nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal suçlamasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

TİLKİ ŞİKAYETÇİ VE DAVACI OLMUŞTU

Şüpheli Muhammed Erkam A., 29 Aralık 2021 tarihinde gece geç saatlerde Tilki'nin evinin bulunduğu siteye, tellerden geçerek girmişti. Şarkıcının evinin kapısına kadar gelen Muhammed Erkam A., Tilki'nin şikayeti üzerine gözaltına alınmıştı. İstanbul Anadolu Başsavcılığı'ndaki ifadesinde Aleyna Tilki'nin evini internetten öğrendiğini, Pencak Silat adlı sporu yaptığını ve bu nedenle tellerden geçerek site bahçesine girdiğini anlattı. Tilki'nin oturduğu daireyi bulamayınca komşusuna sorduğunu ve zile bastığını ama kimsenin açmadığını anlatmıştı. Aleyna Tilki savcılık ifadesinde şüpheliden şikâyetçi ve davacı olduğunu bildirmişti.

Şüpheli Muhammed Erkam A., çıkarıldığı İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından "yurt dışına çıkma yasağı, Aleyna Tilki'nin ikametgahına, iş yerine, bulunduğu yerlere 500 metreden fazla yaklaşmama" şeklinde adli kontrol şartlarıyla serbest bırakıldı. Ancak Tilki, 29 Ocak 2022 tarihinde kendisine gelen tehdit içerikli bir gönderiyle birlikte, "Şimdi bu ceza almayacak mı? Ala-cak. Emniyet Müdürü sağ olsun aradı. Tekrardan herkesten şikâyetçi olacağım. Gerekenin yapılmasını umuyorum. Ya beni tehdit eden, böyle özgürce evime laps diye atlayan insanlara ceza verin ya da bana silah verin. Evde uyurken de korumayla uyuyamam. Benim de bir hayatım var" şeklinde tweet atmıştı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Israrlı takip hepimizin derdi!

Geçtiğimiz hafta Aleyna Tilki, Ceylan Ertem, Serenay Sarıkaya, Ezgi Mola tacize ve ısrarlı takibe uğ...

Nafaka gaspı, arabuluculuk, uzlaştırma… Komisyonda...

Meclis Komisyonunda şiddette arabuluculuk, uzlaştırma, nafaka hakkının kaldırılması ve tedbir kararı...