Alevi kadınlar: Madımak Katliamını affetmek vicdana sığmaz
Sivas Katliamı hükümlüsü Ahmet Turan Kılıç’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından affedilmesine Bursa Alevi Kadın Platformu tepki gösterdi.

Bursa Alevi Kadın Platformu, Sivas katliamı hükümlüsü Ahmet Turan Kılıç’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından affedilmesine karşı basın açıklaması düzenledi. Mudanya Alevi Kültür Derneğinde gerçekleştirilen açıklamada bidonla benzin taşıyarak katliama öncülük eden Ahmet Turan Kılıç’ın tahliye edildiği hatırlatılan açıklamada, adaletsizliğin 27 yıldır sürdüğüne dikkat çekildi.

Bursa Alevi Kadın Platformu adına basın açıklamasını yapan Saniye Akaltun; “Türkiye Cumhuriyeti’nin AKP’li Cumhurbaşkanı Madımak katilini affederek serbest bıraktı. Bu karar başta Aleviler olmak üzere tüm çağdaş, demokrasi ve laiklik yanlısı milyonlarca insanın vicdanına indirilmiş bir darbedir. Serbest bırakılan affedilen bu zat, semah dönen çocukların, sanatçı, yazar ve aydınların yakılarak katlinden bizzat sorumludur. Madımak davasında ‘zaman aşımı’ için ‘hayırlı olsun’ diyenler bir kez daha bizi şaşırtmadı. Aileler ve örgütümüzün 27 yıldır sürdürdüğü adalet arayışı devam edecektir” dedi.

‘BU KARARI TANIMIYORUZ’
“Milyonlarca insanın vicdanında asla affedilmeyen bu katliam kadar bu katliamın üstünü örtmeye ve katilleri aklamaya çalışanlar da tarihin karanlık sayfalarında yerlerini çoktan alacaklardır. Madımak katliamını affetmek hiçbir vicdana sığmaz” diyen Saniye Akaltun, açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Madımak milyonlarca Alevinin kırmızı çizgisidir. Bir devletin yapması gereken, adaleti sağlamaktır. Madımak, Cumhuriyet tarihinde yapılan en ağır ve en alçak katliamdır. Bu karar ile birlikte 27 yıldır sönmeyen ateş daha da büyütüldü. Bu kararı tanımıyoruz. Madımak Katliamı bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçu insanlık vicdanında kapanmaz ve unutulmaz bir yara açtı. O yüzden bu katilin bir oldu bitti ile affedilmesini kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Bu adaletsiz, haksız ve hukuksuz kararı bulunduğumuz her yerde teşhir edip halkımıza duyuracağız” dedi.

İlgili haberler
Alevi kadınlar geriye itilmeye ‘dur’ demeli

Alevi inancının kadın-erkek eşitliğinin en çok gözetildiği inanç olduğu hep söylenir. Peki öyle mi?...

GÜNÜN BELGESELİ: Madımak: Carina'nın Günlüğü

23 yaşındaki Hollandalı Carina Cuanna, 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yaşanan katliamda hayatını kaybetti...

GÜNÜN KİTABI: Hakikatin Dârına Durmak: Alevilikte...

‘Alevilikte kadın’ çalışmalarıyla bilinen Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bedriye Poyraz...