8. Aile Şurası açılışında yine ‘en az 3 çocuk’ çağrısı
Türkiye'de 85 milyon nüfusun yeterli olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "en az 3 çocuk" çağrısını yineledi, konuşmasında LGBTİ'leri hedefe koyan ifadelere yer verdi.

26 ve 27 Ekim’de iki gün sürecek olan “Ailemiz İstikbalimiz” başlığıyla 8. Aile Şurası Beştepe Millet Kongre e Kültür Merkezinde açılış programı ile başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmaları ile başladı. Erdoğan yine “en az 3 çocuk” dedi ve LGBTİ’leri hedef gösterdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir, 81 ilde gerçekleştirilen baroların son anda davet edildiği ya da edilmediği, nafaka hakkından boşanmaların zorlaştırılmasına, tedbir kararının kaldırılmasından esnek çalışmanın yaygınlaştırılmasına çeşitli önerilerin çıkartılmaya çalışıldığı Aile Çalıştaylarının ve 8. Aile Şurasının kararlarının 2024'te yayınlanacak "Ailenin Güçlenmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı" için güncel ve güvenilir bir kaynak olduğunu ifade etti.

‘AİLE KURUMUNU VAR EDİYORSA’ KADIN VAR

Bakan Özdemir, yaptığı konuşmada da kadınlara sadece “aile içerisinde” değindi. “Aile kurumunu var eden kadınlarımızı, annelerimizi hayatın çeşitli alanlarında, ev içinde, toplumsal hayatta desteklemeye devam ediyoruz” diyen Özdemir, “Kadın güçlü olursa aile güçlü olur. Aile güçlü olursa toplum güçlü olur. Bu sebeple kadınların iş ve aile hayatının uyumunu sağlamak için politikalar üretiyoruz. Aile kurumunu besleyen ve büyüten babalarımızın eş ve çocuklarıyla saygı, sevgi, merhamet eksenli ilişki kurması için çaba gösteriyoruz” diye konuştu.

Bakan Özdemir’in ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi dönemlerinde 4 Aile Şurası gerçekleştirildiğini, 2008’deki Aile Şurasında Aile Bakanlığı kurulması kararının ardından 2011 yılında Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığının kapatılıp Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kurulmasını hatırlattı.

LGBTİ'LER HEDEFTE

Konuşmasında LGBTİ’leri yeniden hedef gösteren Erdoğan, “Müslüman Türk milletinin alameti ferikası olan güçlü aile yapısını zayıflatacak her türlü girişim karşısında telakkuz halinde olmalıyız. Tüm seçim kampanyasında söylediğimiz gibi Cumhur ittifakında LGBT diye bir anlayış yoktur. LGBT illet ittifakının malzemesi olsun tepe tepe kullansınlar” dedi. Konuşmasında LGBTİ’lere “sapkınlık” diyen Erdoğan, “Aile yapımızı yoksulluk ve sapkınlık tehdidinden koruyacak ve gençlere sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

'EN AZ 3 ÇOCUK'

Evlenme yaşının yükseldiğini ve boşanma oranlarının arttığını söyleyen Erdoğan, yine “en az 3 çocuk” dedi: “Boşuna 3 çocuk demiyoruz çünkü bu toplumun özellikle ihtiyacı var. Bizim şu anda Türkiye olarak nüfusumuzun 85 milyon olması yeterli değil. Çok daha fazla bir nüfusa ihtiyacımız var. Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünya giderek yaşlanıyor.”

EVLİLİĞE TEŞVİK İÇİN EVLİLİK KREDİSİ

En az üç çocuk çağrısını yineleyen Erdoğan, “Aile ve Gençlik Bankasının kuruluşunu yakında gerçekleştiriyoruz. Projeyi ilk etapta deprem bölgesinde hayata geçireceğiz. Asrın felaketini yaşamız gençlerimizin yuva kurmalarına yardımcı olacağız. Karadeniz doğalgazı ve GABAR petrolü ile projelerin kapsamını genişleteceğiz” diye konuştu.

AİLE DEVLETİ: BAKANLIKLARIN ‘EŞİNİN HİMAYESİNDE’ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Erdoğan, bakanlıkların "eşinin himayesinde" çalıştığını söyledi. İsrail'in 7 Ekim'den beri süren Gazze'ye yönelik saldırılarından etkilenen çocuklara dair çalışmalar hakkında bilgi veren Erdoğan bu sırada, "Eşim Emine Erdoğan'ın himayesinde ilgili bakanlıklarımızın temasları devam ediyor" ifadelerini kullandı.

İsrail’in Gazze’ye dönük saldırılarına dair de konuşan Erdoğan, insani yardım planlarından bahsederken İsrail’e dair Türkiye’nin bir yaptırım uygulayıp uygulamayacağından yine bahsetmedi.

Fotoğraf: TCCB